Highlights

8 nyskabende teateroplevelser vi glæder os til

Hvert år samler vi et uafhængigt programudvalg, af fremtrædende personer fra det danske scenekunstmiljø, for at udvælge årets Highlights i festivalprogrammet.

Kristján Ingimarsson Kunstnerisk leder af Kristján Ingimarsson Company, instruktør og performer
Özlem Saglanmak Skuespiller
Lene Grønborg Poulsen Kulturjournalist, teateranmelder og medlem af Reumert-juryen
Pelle Koppel Leder for Teater V, instruktør og skuespiller
Marianne Klint Leder for Teater Momentum

 • Bertolt Brechts Svendborgdigte
  BaggårdTeatret

  ”Med Bertolt Brechts digte indfanges en frygt og grundangst, der også er i tiden i dag, og digtene bliver mere aktuelle end nogensinde. En stor musikalsk oplevelse, der tilfører humor til det tunge. Og så er det Søren Huss, der komponerer og fremfører musikken – behøver vi at sige mere? ”

   

 • Dschingis Khan
  Sort/Hvid

  ”DSCHINGIS KHAN indvarsler noget nyskabende og forsøger at sprænge rammerne for, hvad scenekunst kan. Den tyske teatertrup Monster Truck udfordrer alle de fordomme, vi har om det, der er anderledes, og giver os tilmed et indblik i, hvad der rør sig inden for international scenekunst lige nu. ”

 • Hår på den
  Grob

  ”Den Reumert-vindende hit-forestilling er tilbage! Seje kællinger både på og bag scenen i en skøn, skarp og sjov forestilling om den moderne kvinde. Humoristisk, action-præget og svær at komme udenom”.

 • Opvisning i lavt selvværd
  Cheer Extreme

  ”En vaskeægte in-your-face-forestilling, der interagerer med publikum på den mest charmerende måde. Det er reality-teater, der er super genkendeligt og en blottelse af det sårbare, vi alle besidder. ”

 • Shh!
  RaTaTam

  ”RaTaTam, udvalgt som ’Årets kunstnergruppe i Reykjavik kommune 2017’, udfordrer tilskueren med en interessant kombination af et alvorligt emne i en humoristisk indpakning. Et spændende indspark, der falder godt i tråd med den Islandske kulturbølge, der strømmer ind over os for tiden.”

 • The Society of Lost Souls
  Det Kongelige Teater

  ”Den enestående norske koreograf Jo Strømgren udfordrer den gængse opfattelse af ballet. I samarbejdet med CORPUS, Den Kongelige Ballets eksperimenterende laboratorium, bringes det rå, fysiske teater ind i ballettens verden og leger med form, genre og udtryk. Den kombination kan kun blive interessant! ”

 • We Who Live Backwards
  Sort/Hvid

  ”Marwan Arkawi er flygtet fra Syrien til Sverige, og gennem Virtual Reality inviterer han os med på den rejse, han gennemgik. Inddragelsen af VR i scenekunstens verden er super interessant, og noget vi ser flere steder lige nu. Vi glæder os dog særligt til at opleve, hvordan teknologien kan udvide denne teateroplevelse og give tilskueren en helt unik mulighed for at mærke fortællingen på egen krop.”

 • Æresudnævnelse: Paolo Nani

  “Paolo Nani leverer international klovnekunst i verdensklasse, og har i mere end 25 år kørt Danmark tynd med sine forestillinger og imponeret med sin perfektionistiske spillestil. Han er et naturtalent, en ener og en ’klovn’, der har fået os til at grine i årevis – ikke kun i Danmark, men i hele verden.”