Highlights

CPH STAGE HIGHLIGHTS

8 nyskabende teateroplevelser vi glæder os til!

Hvert år samler vi et uafhængigt programudvalg, af fremtrædende personer fra det danske scenekunstmiljø, for at udvælge årets Highlights i festivalprogrammet.

Ellen Hillingsø Skuespiller
Niels Erling Sceneinstruktør og Kunstnerisk Leder af AKT1 Radiodrama
Rie Hammer Ansvarshavende Redaktør for ISCENE og medlem af Reumert-juryen
Maja Ries Administrativ Leder af Teater Grob
Jakob Bjerregaard Engmann Teaterdirektør for BaggårdTeatret

 • Byen
  Odense Teater

  Prisbelønnede Claes Bang har hovedrollen i den markante samtidsdramatiker Martin Crimps prisvindende drama BYEN. Det handler om livet og hverdagens opløsning i et knivskarpt og syret kammerspil, der tager sig ud som en mareridtsagtig og morsom psyko-gyser. Claes Bang spiller overfor Natalí Vallespir Sand, der leverer en formidabel præstation. Her får du tekststærk teater, der vrider fortællingens mange lag i en raffineret leg og Claes Bang, der med sin stærke præstation viser, at han er i en klasse for sig.

 • Et Vintereventyr
  Østerbro Teater

  Er du til klassisk teater, når det er allerbedst, så må du ikke gå glip af Katrine Weidemanns fabelagtige fortolkning af Shakespeares eventyrlige jalousidrama Et Vintereventyr. Her er historien skåret helt ind til benet. Der er tyndet ud i teksten og fyret op for følelserne med et stjernebesat skuespillerhold, der i den grad får dramaet og fortællingen til at funkle. Weidemann kan som få instruktører skabe billedstærke fortællinger, og denne gang er ingen undtagelse – her lykkes ”det hele”, og sjældent har Shakespeares drama stået så skarpt.

 • Fucking Åmål
  Hils Din Mor

  Film på teater er en af årets store trends, og her får du en særlig vellykket version af slagsen. For mere hjertevarm, lattermild, følsom og sjælestærk fortolkning af ungdomsdramaet Fucking Åmål er vist aldrig set før. Her handler det ikke kun om kærlighed mellem to piger i det gudsforladte provinshul Åmål, men ligeså meget om velmenende forældre sat ud af spil overfor ungdommens hormoner, som buldrer afsted, identiteter som skabes, og følelser der fortæres af frustration og sprudlende kærlighed.

 • Nassim
  Grob

  Forestillingen NASSIM er aldrig den samme som i går – for hver dag står en ny skuespiller på scenen, for hvem teksten er ny. Det er ikke en prøve, men en internationalt prisbelønnet forestilling, der giver publikum en unik mulighed for at mærke teatrets inderste væsen, og hvad det betyder, at kunsten opstår netop nu – altså lige præcis i det øjeblik, hvor vi sidder i salen, og sammen med skuespilleren skal få ordene til at leve i rummet.

 • Rocky!
  Husets Teater

  ROCKY! – taberens genkomst er spiddende samfundsteater, når det er allerbedst. Her får du rent knockout på alle politiske korrektheder og skuespilkunst i verdensklasse. Det er mainstreamfilmens fortælling om taberbokseren Rocky Balbao, der får et raffineret tvist og sender kultureliten til tælling, når skuespiller Morten Burian går all in på fortællingen og lægger krop til det meste. Her kan du blive udfordret på dine politiske holdninger og personlige grænser i en rasende underholdende, vildt fascinerende og dybt samfundsrevsende forestilling.

 • Romeo & Julie
  Scene42

  Shakespeares tragedie Romeo og Julie er sjældent noget, der trækker på lattermusklerne, men nu har historien fået et forfriskende udtræk som udendørs teater med overdådige kostumer og et humoristisk tvist. Her er nogle af dansk teaters absolut bedste skuespillere og teaterfolk, som serverer ”Shakespeare til folket” udspillet i Ørstedsparken, hvor de for fuld skrue fyrer op for musik, karaoke og flamboyant shakes-dans. Det er gratis, festligt og folkeligt på den fede måde – og så er det for alle.

 • Black Madonna
  Sort/Hvid

  Her mødes to af dansk teaters enfant terrible i konstruktionen af den – helt sikre – dybt kontroversielle fortolkning af racernes krig. Det er de mange gange prisbelønnede scenekunstnere, instruktør Christian Lollike og dramatiker og performer Madame Nielsen, som står bag forestillingen, og kombinationen af de to – samt deres politiske agenda vil uden tvivl skabe ravage. Her er lagt i ovnen til en fed teateroplevelse og scenekunst, der (forhåbentlig) rykker og styrker samfundsdebatten.

 • The night
  hello!earth

  Har du 14 timer til en teatertur? Så er det nu, for THE NIGHT er oplevelseskunst i særklasse, der virkelig rykker ved teatrets vante form. Det er sansestærkt teater, fysisk forunderligt og forfriskende overraskende i hele sit format, og har man først været med på en af gruppen Hello!Earth’s ”rejser”, vil man aldrig glemme det. Er du nysgerrig på scenekunsten, og tør du opleve teatret på egen krop, så er THE NIGHT et godt sted at starte (eller genopleve) scenekunsten på ny.

 • Årets hype: Corpus

  Highlights-udvalget har i år valgt at hype dansekompagniet Corpus. Med Corpus kan du opleve et dansekompagni, der er på forkant med det meste og i rivende udvikling. Her kan du se et dansekompagni, som konstant udforsker den klassiske ballet, udvikler dansen og afsøger kunstens rammer i samspil med publikum. Deres forestillinger er udviklet i tæt […]