Nyhed / 14. marts 2018
Rocky!

Se årets festivalprogram

Kønsroller, stereotyper og seksualitet. Kropslige grænser og afgrænsninger. Det gennemgående tema for mange af forestillingerne på dette års festival er køn og krop. Festivalprogrammet viser, at scenekunsten med bid, humor og alvor diskuterer tidens aktuelle tema: kønsidentitet og kønspolitik.

Festivalprogrammet byder på over 90 forestillinger, der finder sted på 40 venues og spillesteder over hele København og Frederiksberg fra d. 31. maj til d. 9. juni.

Glæd dig til at se eller gense store publikumssucceser fra denne sæson som Diktatoren på Nørrebro Teater og Rocky! på Husets Teater og Et vintereventyr på Republique fra sidste sæson. Flere forestillinger premierer for første gang i København under festivalen. Bl.a. de anmelderroste forestillinger Byen med Claes Bang af Odense Teater og Nothing af Teater Nordkraft.

KØN OG KROP
I efteråret slog #Metoo-kampagnen for alvor igennem i Danmark og fik sparket liv i kønsdebatten i den danske teater- og filmbranche. Netop kønspolitik og kønsidentitet er et gennemgående tema i flere af programmets forestillinger. På Betty Nansen Teatret kan du bl.a. opleve Mungo Parks forestilling Manning er fri, der handler om den amerikanske whistleblower Bradley Manning, som under sin isolationsfængsling bliver til Chelsea Manning. På Sort/Hvid igangsætter Madame Nielsen en kamp mellem racer og køn i forestillingen White Nigger # Black Madonna. På Teater Grob kan du opleve en kønspolitisk collage om mandens identitet i Hvordan man(d) gør. Forestillingen er skrevet af fire kvinder og undersøger, hvordan manden ’agerer sit køn’ i forskellige sociale sammenhænge og situationer – set gennem kvinders øjne. Kussesumpen på Teatret ved Sorte Hest søger på humoristisk og hjertelig facon tilbage til en kønsdebat, hvor der er plads til ironi, tabubelagte seksuelle drifter og ikke mindst til mænd.

TAG EN CHANCE!
En anden gennemgående tendens er publikumsinddragende teater. Her får du en enestående chance for at gå i direkte dialog med kunsten og opleve den på egen krop. Hvis du tør, kan du f.eks. tage på en rejse ud i natten med forestillingen The Night af Hello!Earth og Københavns Internationale Teater. Forestillingen varer hele natten, hvorfor du skal huske sovepose og tandbørste. I danseforestillingen One One One af Corpus bliver to publikummer tilbudt plads lige foran to dansere, hvorefter de kan opleve en unik forestilling skabt specielt til dem.

CPH STAGE er meget mere end teaterforestillinger. Det er en platform for mødet mellem publikum og scenekunsten i nye formater. Du kan glæde sig til arrangementsrækken TAG I TEATRET MED…, hvor du kan komme helt tæt på scenekunsten og scenekunstnere. De morgenfriske kan starte dagen med GAGA morgendans på Forsøgsstationen. Du kan også være med til at udvikle en forestilling til næste sæson, når skuespiller Christian Gade Bjerrum iscenesætter sig selv som folketingskandidat foran Christiansborg som led i sin research til forestillingen FOLKETingsKANdidaten.

Glæd dig til en fantastisk festival – det gør vi!

Se pressemeddelelse  for offentliggørelse af festivalprogrammet her:
CPH STAGE-Pressemeddelelse08.03.2018