Nyhed / 6. april 2016

Årets highlights

CPH STAGE 2016 byder på et program, der emmer af teater i mange nuancer. Derfor har vi igen i år nedsat et udvalg bestående af fire fremtrædende personligheder fra det danske scenekunstmiljø til at håndplukke oplevelser fra hele landet, så I, kære publikum, kan blive guidet rundt i de mange forestillinger, performances, readings og minifestivaler, der til sommer giver liv til byen.


Udvalget består af:
Mette Wolf, årets formand, teaterdirektør på Nørrebro Teater, Christian Lollike, leder af Sort/Hvid og medlem af CPH STAGEs bestyrelse, Jakob Højgaard Jørgensen, leder af Teater Nordkraft samt Rikke Rottensten, journalist og anmelder på Berlingske Tidende.


En festival med vokseværk

CPH STAGE kan i år præsentere over 110 forestillinger. Udvalget fik ansvaret for at vælge lidt mere end en håndfuld til årets highlights. Det blev til i alt otte highlights, hvoraf tre forestillinger er af upcoming kunstnere samt en særlig æresudnævnelse for kunstnerisk virke. Spændvidden er bred og oplevelserne mange. Der er alt fra teater på de klassiske skrå brædder til en uropførelse i en nedlagt slagterihal. Der er totalteater, intimteater, teater for alle.


Lad os løfte tæppet for…

Årets highlights! Vi lægger ud med den Reumertbelønnede forestilling, Metamorfoser, instrueret af Elisa Kragerup, der spiller i Det Røde Rum. Scenen skifter, og vi bliver Forført af Teatergrad/danskdansk, der inviterer publikum på en oplevelse i byens kurbade. Den næste nominerede er Kitt Johnsons soloperformance Post no bills, hvor danser mennesket i en krisetid, der i 2015 gav hende en Reumert for Årets Danser. Endnu et sceneskift og vi vender blikket mod Hvem har æren? fra Odense Teater, der tager publikum med på en farce-færd, hvor familieintriger, politik og humor slår smæld.


Nyt blikfang i scenekunsten

Udvalget glæder sig til at opleve Martyrmuseum, en performance skabt af et helt nyuddannet hold af teaterfolk, der finder sted i en af Kødbyens nedlagte slagterihaller. De ser også frem til Historien om øjet, hvor et ungt kunstnerkollektiv udfordrer den gængse teaterform med sanserne. Den sidste forestilling er valgt på baggrund af stykkets dramatiker, Bjørn Rasmussen, der har forfattet Happy Nation. Romaner og digte har de sidste år kendetegnet hans arbejde, men Bjørn Rasmussen er endnu engang på vej ind på scenen med en forestilling, der stiller spørgsmålstegn til det lykkelige Danmark.


Fra Holstebro til den internationale scene

Det sidste highlight er særligt. Særligt, fordi det er en fejring af et teater, der har inspireret teaterkunstnere over hele verden i mere end 50 år. Med hjerte i Holstebro har Odin Teatret formået at gøre teateret til en form, et sprog, et samlingspunkt for nationaliteter. Derfor fejrer udvalget Odin Teatret, der til sommer helt specielt kan opleves rundt omkring i København.

Det var årets highlights! Samtidig kan vi glæde os til over 100 andre forestillinger, der fortjener ligeså stor opmærksomhed. Så følg med på Facebook, gå på jagt i programmet og glæd dig til et brag af en festival!

Af: Maria Ahrensberg