Nyheder / 1. februar 2018

8 forestillinger får støtte til at spille på de internationale dage

CPH STAGE kan i år (med støtte fra Statens Kunstfond) for første gang give produktionsstøtte til forestillinger, der vil spille på de internationale dage under CPH STAGE (31. maj – 2. juni 2018).
Se open call her.

Følgende forestillinger er udvalgt til at modtage produktionsstøtte på 20.000 kr.:

EXODUS (Cecilie Ullerup Schmidt & Andreas Liebmann)
MASS (Recoil)
COUNTRY OF NO DREAMS by Fix&Foxy
THE GREAT PARADOX OF PLAY (Rapid Eye)
CRASH (SewFlunkFuryWit)
V.O.M.P. (Gunilla Lind Danseteater).

Derudover har MANNING (Mungo Park) og  THE GREAT DICTATOR (Nørrebro Teater) modtaget støtte til at gøre forestillingerne tilgængelige for et engelsk-talende publikum. De modtager begge 10.000 kr.


Udvalget

Forestillingerne til det internationale program er udvalgt af: Creative producer Lene Bang Henningen (Lene Bang Org.), kurator Rickard Borgström (SILA- Scenekunstnernes forening i Grønland), dramaturg og kurator Miriam Frandsen (Kgl. Teater/CPH STAGE) og international projektmanager Karen Toftegaard (CPH STAGE). Udvalget har forholdt sig til inhabilitet.

 

Kurateringen er sket på følgende baggrund

”Vi har valgt ud fra et Open Call, hvor vi har lagt vægt på at fremhæve gennemarbejdede forestillinger, der er fuld længde og har et højt fagligt niveau inden for sit kunstudtryk. Forestillinger der har en international gennemslagskraft og som vi tror på kan få noget ud af CPH STAGEs internationale platform. Vi har valgt, så der er en spredning inden for de repræsenterede kunstudtryk i ansøgerfeltet. Hver eneste forestilling er blevet diskuteret i forhold til dens genre. Vi har peget på dem, vi mener viser en vej fremad i forhold til udviklingen af scenekunst.”

 

Konkret omkring kurateringen

Vi har modtaget 29 ansøgninger. De fordelte sig genremæssigt på 10 performance forestillinger, 8 danseforestillinger, 4 teaterforestillinger, 3 nycirkusforestillinger og 4 musikteaterforestillinger. Der var ansøgere fra hele landet og der var en spredning organisationsmæssigt – med en overvægt fra projektstøttede teatre. Der er søgt om i alt 629.486 kr.

 

Husk, at programmet under de internationale dage er åbent  – også selvom du ikke har modtaget produktionsstøtte.
Kontakt International Projektmanager Karen Toftegaard hvis du har spørgsmål via karen@cphstage.com

 

Topbillede: V.O.M.P af Gunilla Lind Danseteater. Foto: Kasper Nybo Photography