Nyheder / 17. september 2020

Evaluering af de virtuelle internationale dage

The programming was engaging and diverse, and I made some really valuable new connections. Thank you for inviting us, Harbourfront Centre, Toronto, Canada

Vi er stolte af, at CPH STAGE’s Virtuelle Internationale Dage gik godt. Omkring 200 tilmeldte fra 35 forskellige lande og ca. 60% faktisk deltagelse gjorde, at de internationale dage fik større tilslutning end ellers. 

I kan se pitch-videoerne her samt den svenske kritiker Theresa Beners skarpe karakteristik af dansk scenekunst lige her.

CPH STAGE har været nogle af de første inden for scenekunsten, som kastede sig ud i det virtuelle format. Vi valgte at lave en 2-kanals streaming; MAIN STAGE og MEETINGROOM på ZOOM-platformen. Vi har efterfølgende delt erfaringer med branchen (ligesom vi har fået god opstarthjælp fra bl.a. CPH DOX) – både nationalt og internationalt. Vores internationale producent, Karen Toftegaard, har efterfølgende holdt erfaringsdelingsmøder med organisationer som NRW Internationale Tanzmesse, Edinburgh Festival Fringe Society, Sibiu Performing Arts Market, DanceInfo – og CircusInfo Finland samt Kulturmødet. 

Og vi deler selvfølgelig også gerne erfaringerne med jer. De allervigtigste erfaringer i den sammenhæng, som også går igen i evalueringerne er:    

  • Strukturering af formaterne og tydelig kommunikation af hvad man kan få ud af dem, er det allervigtigste.
  • For nogle kan det opleves mere trygt at netværke virtuelt, fordi de bliver presset mere ud i det, og fordi der var nogle helt klare rammer for, hvordan man skulle mødes. 
  • Nogle står af, fordi de har brug for at få den intuitive fornemmelse af mennesker. 
  • Det er vigtigt at finde måder at give en spejling af deltagerne (enten ved at sige hvor mange der deltager eller have formater, hvor man kan se hinanden/introducere sig for hinanden). 
  • Hierakiet bliver fladet ud online, fordi alle sidder i hver sin billedramme. Der er en anden tilgængelighed. 

Verden udvikler sig til at arbejde mere digitalt – og derfor integrerer CPH STAGE også det digitale i sin internationale praksis fremover.

Der kommer et Open Call for danske kunstnere i starten af oktober til 2020. Kontakt international producent Karen Toftegaard for mere info på karen@cphstage.com.

CPH STAGE’s International Days ligger fra den 2.-4. juni 202. Læs mere her