Event

SCENEKUNSTENS ÅRSMØDE #2 CHEERLEADER ELLER REBEL? — KUNSTEN SOM POLITISK FORUM

Styregruppen for Scenekunstens Årsmøde

Vi gentager successen fra sidste år og afholder igen Scenekunstens Årsmøde. I år tager vi fat i den politiske scenekunst og under titlen “CHEERLEADER ELLER REBEL?– KUNSTEN SOM POLITISK FORUM” stiller vi skarpt på politisk scenekunst og kunsten som potentiel politisk aktør.

Mødet skydes i gang af den internationale forestilling CHEERLEADER OF EUROPE af den singaporeanske performancekunstner Daniel Kok i et væld af konfetti. Dagens faglige program indledes af en diskussion om det politiske teater mellem to af Europas kanoner inden for politisk engagerende scenekunst; co-leder af Maxim Gorkij Theater, dramaturg og dramatiker Jens Hilje samt leder af Ruhrtriennale Stefanie Carp. Eftermiddagen byder både på en spændende diskussion om kunst og sociale fælleskaber og en paneldebat om kunstens rolle og opgaver i samfundet.

 

PROGRAM FOR SCENEKUNSTENS ÅRSMØDE #2

09:30 – 10:00 Velkomst og morgenmad.

10:00 – 10:50 Den internationale forestilling CHEERLEADER OF EUROPE af Daniel Kok.

Europa har desperat brug for opmuntring og den singaporeanske performancekunstner Daniel Kok stiller sig i denne forfriskende og anderledes bud på en politisk forestilling altruistisk til rådighed som Europas cheerleader.

11:00 – 13:00 Keynote: Jens Hilje og Stefanie Carp.

Leder af Ruhrtriennalen Stefanie Carp og co-leder af Maxim Gorkij Theater Jens Hilje reflekterer over deres eget arbejde med det politiske teater og diskuterer hvilken rolle det det politiske teater spiller i en tid med stigende politikerlede og nye rammer for kunsten.

13:00 – 14:30 Branchefrokost i festivalcentrum.

14:30 – 15:10 KUNSTEN SOM FORUM med Frederik Tygstrup og Solveig Gade.

Professor Frederik Tygstrup og forsker Solveig Gade diskuterer det forum, som kunsten er for det undrende fælleskab og hvordan kunsten har en frihed til at skabe sine egne billeder af det samfund der omgiver os.

15:10 – 15:30 Kaffepause.

15:30 – 17:00 Paneldebat om kunstens rolle i samfundet.

Et bredt panel af danske og internationale branchefolk debattere det
politiske teaters relevans og kunstens politiske berettigelse i det moderne
samfund.

17:00 – 17:30 Afslutningsøl i festivalcentrummet.

 

TILMELDING Tilmelding til Scenekunstens Årsmøde#2 og branchefrokosten er nødvendig og bindende. Deadline d. 18. maj kl. 16.

TILMELD DIG PÅ ddsks.dk/da/aarsmoede2-cheerleader-eller-rebel-kunsten-som-politisk-forum

PRIS 100 kr.

KONTAKT Maj-Britt Mathiesen, mama@scenekunstskolen.dk

 

STYREGRUPPEN der både støtter økonomisk og står for udvikling af dagen udgøres af: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Danske Teatres Fællesorganisation (DTF), Teatrenes Interesseorganisation (TIO), Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelsen, Udviklingsplatformen for Scenekunst og CPH STAGE.

Desuden er dagen støttet af Scenekunstens Kommunikation (SKO), Dansk Skuespilforbund, Danske Sceneinstruktører, Danske Dramatikere, Dansk Artist Forbund og Scenit.

 

For at læse Frederik Tygstrups rapport ‘Kunsten som Forum’ kan den downloades ved at kopiere dette link: https://www.kunst.dk/publikationer/2017/kunsten-som-forum/

Venue

Kvægtorvet, Halmtorvet 11, 1700 København V og
Sort/Hvid, Staldgade 26 – 30, 1700 København V