Event

Scenekunstens Årsmøde #4

BÆREDYGTIGHED, INTERNATIONALISERING OG DIGITALISERING – HVORDAN SKABER VI EN GRØN FREMTID FOR SCENEKUNSTEN?

ARRANGERET AF STYREGRUPPEN FOR SCENEKUNSTENS ÅRSMØDE

 

Scenekunstens Årsmøde #4 samlede op på et tema, der har fyldt meget i vores branche det sidste år, nemlig den grønne omstilling – og fortsatte CPH STAGEs fokus på bæredygtighed, digitalisering og internationalisering.

Klimaforandringerne er højt på dagsordenen i alle dele af vores samfund, og igennem det sidste år har mange lært nye, digitale redskaber at kende, som måske kan blive en del af løsningen, når vi skal lave forestillinger i internationalt samarbejde eller til international turné.

Vi stillede os selv spørgsmålet: hvordan skaber vi en grøn fremtid for scenekunsten i en digitaliseret og international branche? Og hvad er det, kunsten kan bidrage med til debatten om klimakrisen

Se optagelser fra dagen herunder:

PROGRAM

9:30 Ankomst og kaffe på teatrene

9:45 Velkommen lokalt

10:00 Introduktion til dagen ved CPH STAGE og moderator Tore Leifer.

10:10 – 11:00  Katie Mitchell. Prisvindende opera- og teaterinstruktør med en imponerende liste på omkring 100 forestillinger og en lang række priser i bagagen. Mitchell anses af mange for at være en af vores tids allerstørste instruktører og er kendt for sine naturalistiske iscenesættelser af store klassikere på blandt andet Det Kongelige Teater (DK), National Theatre og Royal Court Theatre (UK), Schaubühne og Deutsches Schauspielhaus (D) og Festival d’Avignon (F).

De sidste mange år har Mitchell beskæftiget sig med klimakrisen i sit arbejde som instruktør, hvilket har ført hende nye veje med hensyn til dramaturgi og produktionsmetoder eller hvilket har først hendes dramaturgi og produktionsmetoder i nye retninger.

11:20 – 12:00 Samtale mellem Katie Mitchell og Tristan Pannatier fraThéâtre Vidy-Lausanne. Mitchell har i samarbejde med den internationale instruktør Jerome Bell, Théâtre Vidy-Lausanne, Université de Lausanne og en lang række kulturinstitutioner igangsat projektet ”Sustainable Theatre?”. Hør mere om hvilke erfaringer kunstnerne og institutionerne har gjort sig som del af projektet i denne modererede samtale. Se mere om projektet her: https://vidy.ch/en/sustainable-theatre

12:00 – 13:00 Frokost. Nyd en bæredygtig frokost på vores lokale Walk n’ Talks. Til det fysiske møde vil der blive serveret en lækker frokost, som kan spises på en lille gåtur med kollegaer rundt i lokalområdet, hvor formiddagens program kan diskuteres og netværket udvides.

13:00-13:50 Lokalt oplæg med fokus på bæredygtig inspiration og -praksis.

KØBENHAVN Daniel Flendt Dreesen fra festivalen TOMORROW, fortæller om hvordan festivalen arbejder for at inspirere deres deltagere til at lave adfærdsændringer og træffe bæredygtige valg. Daniel vil fortælle om deres projekt ”Change” som er performative inspirationsrejser – oplevelser der er skabt til at transformerer – og benytter sig af kunstens samlende og forandrende kræfter og adfærdspsykologiens videnskabelige resultater.

Desværre er møderne i Odense, Aalborg og Aarhus aflyst, men man kan fortsat deltage online.

13:50 – 14:00 Tak for i dag

 

TAK TIL STYREGRUPPEN, MEDAFSENDERE OG SAMARBEJDSPARTNERE

Arrangementet bliver støttet og udviklet af Styregruppen for Scenekunstens Årsmøde, der består af Statens Kunstfond – Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Dansk Teater, Den Danske Scenekunstskole – Videre- og Efteruddannelsen og CPH STAGE.

Medafsendere, som har støttet arrangementet, er Danske Dramatikere, Dansk Skuespilforbund, Dansk Artistforbund, Teknisk Landsforbund og Nordisk Kulturfond.

Tak til Betty Nansen Teatret og C:NTACT, Odense Teater, Aarhus Teater, Performing Arts Platform og Teater Nordkraft for deres gode værtskab og samarbejde omkring dagen.

Venue

Edison, Odense Teater, Aarhus Teater, Teater Nordkraft & online