Event

Scenekunstens Årsmøde

Arrangeret af Styregruppen for Scenekunstens Årsmøde

Scenekunstens Årsmøde sætter fokus på scenekunstens kredsløb og den myriade af samspillende aktører, der befolker branchen.  Det gør vi i fællesskab ved at sætte fokus på scenekunstens arbejdsmarked, rammer, samarbejde, arbejdsvilkår og talentudvikling.

Der er mange veje ind i den dagsorden, men en af de vigtigste er at sikre, at vi som branche kan befrugte hinanden bedst muligt.

Formålet er at samle hele scenekunstbranchen til en fælles dialog om, hvordan vi samarbejder bedst, skaber fælles resultater og øger vores immaterielle samfundsværdi. Det hele med henblik på at øge vores relevans og synlighed, så mange flere danskere får lyst til og mulighed for at opleve scenekunst på tværs af landet og på tværs genrer.

Se løbende opdateringer om programmet herunder og køb billetter her.

PROGRAM:
9.30 – 10.00 Ankomst
Kaffe, croissant og registrering

10.00 – 10.20 Scenekunstens kredsløb
Kort velkomst ved Morten Krogh, Festivaldirektør, CPH STAGE.

Moderator for dagen Tore Leifer, forfatter og kulturjournalist, introducerer dagens centrale spørgsmål og lægger op til dagens debat.

10.20 -11.00 Scenekunstens kredsløb – et mangfoldigt og befrugtende fællesskab
En samtale om Scenekunstens Kredsløb og det enkelte menneske i branchen med udgangspunkt i spørgsmålene: Hvordan er udviklingen fra frivillighed til professionalisme? Og hvordan bliver de nyuddannede velfunderede?

  • Simone Wierød, forperson i Frie Koregografer og medlem af Hauts bestyrelse om talentudvikling i det frie felt og dansefeltet.
  • Emmet Feigenberg, Den Danske Scenekunstskole – om fremtidens scenekunstnere, udviklingen af talent, vejen ind i branchen og teatrenes tværfaglighed samt forskellige kompetencer
  • Johanne Holten, Teaterhuset, Xenon, Det Kongelige Teater mv. – om den næste generation, frivilligheden og vækstlaget – Alternative veje, måder, metoder og samarbejde i den danske scenekunstbranche.
  • Gitta Malling, Statens Kunstfond – om fondens og projektstøtteudvalgets fokus og rolle for projektteatre, det frie felt og kunstnere.

11.00 – 11.30 Kunstpause – kunst, kaffe og kage

11.30 – 12.15 Scenekunstens fælles fremtid – med et endnu bedre arbejdsmarked
Kort introduktion ved Peter Mark Lundberg, direktør, Dansk Teater.

Samtale om scenekunstens fælles fremtid – et endnu bedre arbejdsmarked. Vi sætter spot på branchens institutioner, organisationer og struktur med spørgsmålene: Fra vækstlag til institution? Projektstøtte eller etableret scene?

  • Mette Wolf, Nørrebro Teater og næst-forperson, Dansk Teater – om arbejdsgivernes rolle, ambitioner, en samlet branche for gode arbejdsforhold og de institutionelle teatres funktion
  • Benjamin Boe Rasmussen, formand, Dansk Skuespillerforbund – om gode løn- og ansættelsesvilkår for alle i scenekunstbranchen
  • Anette Asp Christensen, ordførende i Uafhængige Scenekunstnere og kunstnerisk leder af Wunderverk, om vilkårene i det frie felt og mulighederne og udfordringerne ved at etablerer sig uden for en institution.

12.15 – 12:30 Visioner for scenekunsten i 2030
Keynote-tale: Eva Præstiin – visioner for scenekunst til alle i Danmark. En scenekunstbranche som en del af samfundet. Hvad er vores værdi?

Tak for i dag og introduktion af frokost ved Morten Krogh, Festivaldirektør, CPH STAGE

12.30 – 13.30 Frokost og netværk
Scenekunstens årlige, fælles langbordsfrokost under træerne på

 

TAK TIL STYREGRUPPEN, MEDAFSENDERE OG SAMARBEJDSPARTNERE

Arrangementet bliver støttet og udviklet af Styregruppen for Scenekunstens Årsmøde, der består af Statens Kunstfond – Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Udviklingsplatformen for Scenekunst, Dansk Teater, Den Danske Scenekunstskole – Videre- og Efteruddannelsen og CPH STAGE.

Medafsendere, som har støttet arrangementet, er Danske Scenografer, Danske Dramatikere, Dansk Skuespilforbund og Dansk Artistforbund.

Tak til Aveny-T for at huse arrangementet.

DATO Tirsdag d. 7. juni
TIDSPUNKT 09:30-13:30
STED Aveny-T
SPROG Dansk
BILLETPRIS 250 kr. Deadline for tilmelding er 31. maj.

Venue

Frederiksberg Allé 102
1820 Frederiksberg