Open Call til CPH STAGE 2022

CPH STAGE OPEN CALL 2022 ER LUKKET. TAK FOR JERES ANSØGNINGER.

Vi lancerer et nyt Open Call til en kurateret forestillingslinje på festivalen. Den nye kuraterede forestillingslinje skal styrke festivalens program over for publikum med årets bedste og væsentligste danske forestillinger fra hele landet. Derudover ønsker festivalen at bidrage til, at de gode forestillinger får mulighed for at blive genopsat og evt. turnere til gavn for endnu flere publikummer.


Deadline for ansøgning til CPH STAGE’s nye kuraterede forestillingslinge er den 9. november 2021. Ansøg her. Du får svar på din ansøgning ultimo december.

Hvis din forestilling er relevant i forhold til international turné, så søg også vores Open Call til den danske showcase på CPH STAGEs Internationale dage (8. – 10. juni) med deadline 27. oktober 2021. Læs mere her.


På baggrund af ansøgningerne vil et programudvalg vælge fem forestillinger, der foruden ekstra eksponering op til og under festivalen vil få mulighed for at modtage tilskud fra festivalen til produktionen. Forestillingerne skal have haft premiere senest 15. december 2021. Der kurateres primært forestillinger der har haft premiere i 2021, men der kan også kurateres ældre forestillinger til festivalen.  

Forestillingerne bliver udvalgt ud fra kriterierne: Relevanskvalitet og originalitet. Programudvalget vil desuden kigge på programmet som helhed for at sikre en mangfoldighed i temaer, genrer m.m. 

Programudvalget sammensættes, så det er fagligt velfunderet af brancherepræsentanter, der har en relevant og aktuel kunstnerisk indsigt. Der sigtes derudover efter geografisk spredning og et udvalg, der har set en stor del af årets forestillinger. Se programudvalget her.

Det er naturligvis stadig muligt at deltage på festivalen på normal vis uden at ansøge Open Call. Vi åbner op for tilmelding i december.

KRITERIER FOR FORESTILLINGEN:

For at blive udvalgt skal forestillingen have haft premiere inden 15. december 2021 samt præsenteres minimum tre gange under festivalen fra den 2. – 11. juni 2022. Der kurateres kun professionelle forestillinger til et voksent publikum, læs mere på www.cphstage.dk/branche/.

Desuden skal 20% af billetterne fordelt over alle forestillingens spillegange på festivalen allokeres frem til lanceringen af CPH STAGE’s onlineprogram primo marts. Festivalen skal derudover have 30 billetter til forestillingens premiere på festivalen. Når man spiller som en del af de kuraterede forestillinger, indgår man i dialog med CPH STAGE om de forskellige billetsalgsinitiativer på festivalen.  

ANSØGNING:

CPH STAGE’s Open Call kan søges af alle professionelle teatre, frie grupper og spillesteder. Man kan ansøge om et tilskud på op til 25.000 DKK (eks. moms) pr. produktion. Juryen kan dog i visse tilfælde bevillige op til 50.000 DKK (eks. moms) for særligt store produktioner. Der er tale om et tilskud til produktion og præsentation. Festivalen har ikke mulighed for at fuldfinansiere forestillinger indenfor de nuværende økonomiske rammer. Allerede fuldt finansieret forestillinger kan også ansøge om at blive udvalgt.

Det er muligt at modtage tilskud både fra CPH STAGE’s Open Call til den nye kuraterede forestillingslinje samt den danske showcase på CPH STAGE’s Internationale Dage, hvis begge programudvalg finder det relevant. 

Man ansøger via platformen Eventotron, hvor man skal oprette en profil. Dette gør man med en email og et password. Derefter kan man ansøge under menuen ‘Festivals & Seasons’, hvor man skal finde det Open Call der hedder:CPH STAGE – Open Call: Ny kurateret forestillingslinje.

Man skal være opmærksom på at platformen Eventotron er en engelsksproget platform, hvorfor knapper og kommandoer er på engelsk f.eks. ´’Apply’, ‘Next’ m.m.

Spørsmål og beskrivelser er på dansk og man skal også indsende ansøgningen på dansk.

ANSØGNINGEN SKAL INDEHOLDE: 

 • Navn på forestilling og teater/kompagni
 • Genre
 • Hvor I landet kommer teatret/kompagniet fra.
 • Oplysning om du har ansøgt om at deltage i den internationale showcase.
 • Beskrivelse af forestillingen på max en A4 side.
 • Primær kontaktperson.
 • Kort beskrivelse af initiativer i forhold til bæredygtighed.
 • Evt. oplysninger om hjemmeside og SoMe.
 • Oplysninger om evt. venueaftale.
  • Hvis der ikke er nogen venueaftale skal teknisk rider vedhæftes.
 • Budget for min. 3 spilledgange ex. moms.
 • Forestillingslængde i minutter
 • Evt. antal publikummer
 • Korte CV’er på de medvirkende kunstnere i en samlet pdf. Max en A4 side pr. kunstner.
 • Forestillingsfotos og kreditering
 • Videodokumentation af forestillingen + evt. trailer uploaet til Vimeo eller YouTube, samt adgangskode hvis det ikke er offentlige videoer.

SPØRGSMÅL: Ved spørgsmål til CPH STAGE’s Open Call til den nye kuraterede forestillingslinje kontakt festivalproducent Sarah Sarina Rommmedahl på sarah@cphstage.com

GENNEMSIGTIGHED 

Bemærk, at alle ansøgernes navne vil blive offentliggjort på CPH STAGE’s branchesite i et vurderingsark efter programudvalgets møde. 

Programudvalget mødes ultimo november, og hvis det er relevant også i december. Du vil få svar på din ansøgning lige inden jul. 


Kurateringen er muliggjort med støttet fra Statens Kunstfond og Wilhelm Hansen Fonden.