Nyheder / 23. oktober 2018

OPEN CALL til internationale dage på CPH STAGE 2019 – 27. – 29. maj

Vi åbner nu op for en første runde af ansøgninger om at være en del af det kuraterede internationale program på CPH STAGE 2019  fra den 27. – 29. maj. Vi kender endnu ikke præcist de økonomiske præmisser, da vi mangler svar på ansøgninger. Men vi ved, at det vigtigt at lave dette arbejde i god tid. Derfor laver vi Open Call nu. Der vil under alle omstændigheder være en særlig eksponering af de udvalgte forestillinger. NB: CPH STAGE fuldfinancierer ikke og kan max udbetale 20.000 dkr. i produktionsstøtte per projekt – som i 2018.

 

Kurateret program på de internationale dage

På CPH STAGE 2018 prøvede vi for første gang at lave et kurateret program til de internationale dage. De udvalgte 8 forestillinger fik en særlig eksponering og blev en del af det program, som CPH STAGE arrangerede for internationale gæster. Vi lærte en masse og forbedrer indsatsen i 2019. CPH STAGEs internationale dage er en platform, som du kan bruge til at styrke dit internationale arbejde gennem dage med fagligt indhold og faciliterede netværks-muligheder med den danske branche samt gæster fra det internationale besøgsprogram med både internationale presenters og presse.

 

Målet er at løfte dansk scenekunst ud i verden

Én af CPH STAGEs missioner er at hjælpe dansk scenekunst med at præsentere internationalt relevante forestillinger af høj kvalitet for internationale gæster og de mange engelsktalende bosat i Danmark. Målet med det kuraterede internationale program er at løfte dansk scenekunst ud i verden ved at bruge CPH STAGEs internationale dage som en showcase af dansk scenekunst.

I udvælgelsen vil juryen lægge vægt på forestillinger af høj kvalitet med et reelt og ambitiøst internationalt potentiale. Kun forestillinger der har haft premiere på ansøgningstidspunktet kommer i betragtning.

NB: Hvis jeres forestilling bliver udvalgt forpligter I jer til, at én fra jeres hold deltager i en forberedende workshop til at få mere ud af denne strategiske indsats. Og til at deltage i en evaluering efterfølgende.

De internationale dage på CPH STAGE 2019 produceres i samarbejde med
Udviklingsplatformen for scenekunst.

 

Fakta:

Ansøgningsfrist: den 19. november 2018 kl. 23.59 på international@cphstage.com.

Svar: Senest den 11. december 2018

Hvordan: Skriv helt kort på engelsk – max 500 ord + et festivalbudget, der viser jeres behov for støtte:

  • Beskriv værket (genre, antal medvirkende på scenen, scenestørrelse)?
  • Hvor mange gange planlægger I at spille på festivalen (og på de internationale dage)?
  • Hvordan er forestillingen relevant for internationale presenters på de internationale dage under CPH STAGE?
  • Hvilke internationale presenters er I selv i kontakt med og vil invitere til at se forestillingen?
  • Hvilken scene eller hvor vil I spille jeres forestilling?
  • Hvordan passer det at spille på CPH STAGEs internationale ind i jeres internationale strategi?
  • Links til mere info om forestillingen (video, website, pressen skrev)
  • Kontakt-info

 

Hvem kan søge: Alle der planlægger at præsentere en forestilling med internationalt sigte under de internationale dage på CPH STAGE 2019 (teatre i alle størrelser samt kompagnier og kunstnere fra det frie felt – fra hele landet).

Jury: Juryen vil bestå af en gruppe af mennesker, der har et indgående kendskab til det danske og internationale scenekunstlandskab.

Kasper Egelund, International producent Bora Bora

Mette Garfield, Anmelder og Kulturskribent

Jesper Pedersen, Dramaturg og Kreativ producent Teater Grob

Miriam Frandsen, Dramaturg Det Kgl Teater og Kurator CPH STAGE

Karen Toftegaard, International producent CPH STAGE


NB:
Alle ansøgere vil blive nævnt ved offentliggørelsen af de udvalgte forestillinger – for at gøre ansøgninsprocessen transparent. Al ansøgningsmateriale vil blive slettet umiddelbart efter ansøgningsprocessens afslutning.

 

Spørgsmål bedes skrives på mail til CPH STAGEs internationale producent Karen Toftegaard på karen@cphstage.com.