Highlights

CPH STAGE HIGHLIGHTS

Teateroplevelser, vi glæder os til!

Hvert år samler vi et uafhængigt udvalg af fremtrædende personer fra det danske scenekunstmiljø, som peger på årets highlights i festivalprogrammet. I 2021 bestod udvalget af:

Morten Hee Andersen Skuespiller (Formand)
Maja Ries Teaterleder og producent på Teater Grob
Jannik Elkær Kunstnerisk leder og koreograf hos DON GNU
Lene Grønborg Poulsen Teateranmelder ISCENE
Minna Johanneson Teaterleder på Teater Nordkraft

Highlightsudvalget valgte 8 forestillinger, som du kan læse mere om herunder.

 • 1984 – Back To No Future
  Teater Momentum

  Det tysk-britiske kunstnerkollektiv Gob Squad må siges at være garvede mestre i at skabe relevante forestillinger med vellykket publikumsinteraktion, digitale virkemidler og et væld af sanseindtryk. I denne fortælling lader de sig inspirere af George Orwells klassikerroman 1984, når de leger med dystopien og spørger: ” Hvem siger, at man ikke kan ændre verdenshistorien?” Vi glæder os!

 • Ebberød Bank 2.0
  Det Kongelige Teater

  Det bliver en velfortjent hudfletning af vores økonomiske system, når Det Kongelige Teater inviterer indenfor i Ebberød Bank. Her møder vi et brag af et cast fra Det Kongelige Teater, som tæller nogle af landets bedste skuespillere. De ledsages desuden af komikerduoen Frederik Cilius og Rasmus Bruun, bedst kendt fra Radio24syvs Den Korte Radioavis. Vi ser frem til både humor og eftertanke fra denne forestilling.

   

   

 • My Deer Hunter
  Betty Nansen Teatret

  Fire danske krigsveteraner går på scenen, når Fix & Foxy og Betty Nansen inviterer publikum ind til forestillingen ”My Deer Hunter.” Veteranernes liv er knust, flere har PTSD og nogle bor langt ude i skoven. På den måde sætter Fix & Foxy gang i en relevant samtale om krigens konsekvenser, der rammer som en mavepuster af de helt store.

  Vi ser desuden frem til opleve Fix og Foxy’s samarbejde med de prisvindende podcastproducenter Third Ear i den udendørs lydforestilling ”Stalker”, der er skabt med inspiration fra Tarkovskys kult-sci-fi. Det kan kun blive interessant, når nogen af de bedste fra hver deres felt møder hinanden og skaber et nyt udtryk.

 • The Robot Project
  Aalborg Teater

  Kunstig intelligens og robotter på scenen. De Flyvende Grise og Aalborg Teater præsenterer en forestilling, som nok skal få os op i sæderne. På scenen er virkelige robotter, kunstigt intelligente AI’er og ét levende menneske. ”Er en robot med kunstig bevidsthed et levende væsen?”, spørger forestillingen. Og vi forventer, at den gør det med De Flyvende Grises sædvanlige legesyge, eksperimenterende og finurlige tilgang til stoffet.

 • Plejer er død – Samba
  Uppercut Danseteater

  Vi er alle hudsultne og savner fællesskabet! Her er en forestilling, der netop hylder de ting, som mange af os godt kunne bruge mere af. ”Plejer er død – Samba” er en fest på den fysiske arena, og med sit rå, urbane og samtidig sanselige udtryk byder forestillingen på både fællesskab og fristelser. ”Plejer er død – Samba” er desuden et eksempel på, at moderne dans sagtens kan være både let tilgængeligt, af høj kvalitet og ekstremt festligt. Det kan vi ikke få for lidt af lige nu!

 • Sun & Sea
  CPH STAGE

  Poesi i en verden af plastik og sololie. Badebolde og sublim opera. Kontrasterne er til at få øje på i den prisvindende opera ”Sun and Sea”, som er et klart ’must see’ i årets program.  Det er en nytænkning af operaformatet og forestillingen stiller også et af vor tids mest relevante spørgsmål: ”Hvor længe kan vi ignorere klimakrisen?”

 • OPERATION : ORFEO
  Hotel Pro Forma

  En moderne klassiker og en uovertruffen æstetisk oplevelse. Det er nu, du skal slå til, hvis du vil ind se Hotel Pro Formas kultklassiker ”Operation:Orfeo” fra 1993, der i tre abstrakte billeder fortæller historien om Orfeus og Eurydike. Det er nemlig sidste gang denne billedopera – som er gået over i dansk teaterhistorie – opsættes.
  Du kan også overveje, om du skal ind og se den nyere forestilling ”AMDUAT. En iltmaskine” af Hotel Pro Forma. Forestillingen er baseret på forfatter Harald Voetmanns anmelderroste digtroman af samme navn, og her lader man sig inspirere af oldtidens Egypten på en 28 meter lang scene.

 • LEAS RUM
  Pernille Garde Stage Art

  Det har aldrig været nemmere at forbinde sig digitalt med andre mennesker. Men alligevel er ensomhed og psykiske problemer et stigende problem, som mange kender til. Leas Rum belyser et vigtigt tema, der handler om seksuelt overgreb i barndommen, samt de følelser som skam, skyld og angst, der følger med i kølvandet. Det er en mørk, poetisk og visuel stærk danseforestilling, som ingen kan forlade uberørt.