CPH STAGE’S UDVALGTE

CPH STAGE’S UDVALGTE er festivalens nye tiltag, som har til formål at styrke festivalprogrammet. Ved at præsentere og støtte nogle af årets bedste og væsentligste forestillinger sikrer vi, at publikum i endnu højere grad får store teateroplevelser under festivalen.

Med de udvalgte forestillinger er det desuden vores håb at kunne give forestillingerne et længere liv ved at støtte teatre og grupper, så de kan genopsætte samt turnere med deres forestillinger. Hvert år bliver der skabt en masse gode forestillinger, som desværre kun spiller på en enkelt scene for en kort periode. Med CPH STAGE’S UDVALGTE ønsker vi at hjælpe til, at de bedste forestillinger kommer ud til flere mennesker i hele landet.

I efteråret 2021 lavede festivalen derfor et open call, hvor i alt 27 teatre og grupper ansøgte med en forestilling (se alle ansøgere her). Festivalen nedsatte et programråd bestående af dygtige branchefolk, som valgte fem forestillinger, der skulle præsenteres under CPH STAGE 2022.

Programråddet bestod af:

Programråddet fik til opgave at vælge forestillingerne ud fra tre kriterier: Relevans, Originalitet og Kvalitet. Desuden har programråddet kigget på programmet som en helhed for at sikre en mangfoldighed i temaer, genrer, følelser, repræsentation mm., og dermed sikre at der er noget for enhver smag.