Nyhed / 27. april 2017
The Blind Poet

ÅBNINGSFORESTILLING AF JAN LAUWERS OG NEEDCOMPANY

Endnu en gang trækker CPH STAGE stor international scenekunst til landet. Årets åbningsforestilling er udvalgt af Kirsten Dehlholm, der med THE BLIND POET giver publikum en enestående mulighed for at opleve nytænkende europæisk scenekunst i særklasse. THE BLIND POET er skabt af den Belgiske instruktør Jan Lauwers og Needcompany og præsenteres af CPH STAGE i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Årets internationale åbningsforestilling er international på flere niveauer. For det første er THE BLIND POET skabt af den internationale, flersprogede og interdisciplinære performance gruppe Needcompany. For det andet tager instruktøren Jan Lauwers i THE BLIND POET udgangspunkt i performeres egne slægtstavler, kulturer og sprog. På den måde understreger åbningsforestillingen festivalens fokus på mangfoldighed.

Hvert år overlader CPH STAGE valget af åbningsforestilling til en markant personlighed fra scenekunstmiljøet. Som dansk performancekunsts grand old lady – og om nogen en kunstner med internationalt udsyn var den kunstneriske leder af Hotel Pro Forma, Kirsten Dehlholm, et oplagt valg. ”Overskud, energi, humor, fræk, flabet og fængende. THE BLIND POET er et originalt bud på en forestilling, der får performanceteater, skuespil, dans, musik og historiefortælling til at gå op i en højere enhed. Et sandt teaterkunstværk ” udtaler Kirsten Dehlholm om valget af THE BLIND POET som dette års åbningsforestilling på CPH STAGE.

Den spektakulære performance afsøger begrebet identitet i nutidens multikulturelle Europa. THE BLIND POET tager udgangspunkt i de aktuelle performeres egne slægtstavler, og skaber en ny historie baseret på deres forskellige nationaliteter, kulturer og sprog. Syv optrin, markant musikalske og meget forskellige, spørger: Hvor meget af den historiske fortid er blevet bestemt af løgne, tilfældige møder og begivenheder?

THE BLIND POET spiller den 31. maj kl. 19 på Det Kongelige Teater/ Gamle Scene umiddelbart efter åbningen af CPH STAGE festivalcentrum i Skuespilhusets foyer.

Efter forestillingen vil der være en talk med Kirsten Dehlholm og instruktør Jan Lauwers.