Event

Post No Bills

Kitt Johnson X-act

Udvalgt som CPH STAGE HIGHLIGHT, juryen siger:
Her er moderne dans med barsk tematik og blændende smuk koreografi. ”Et hovedværk i de seneste års krisekunst” skrev Politikens anmelder, mens Reumertjuryen kvitterede med prisen som Årets danser 2015 og ordene: ”Hun kravlede af sted som et døende insekt – klædt som en terrorist inden sidste aktion.” Kitt Johnson er altid på mission, og hendes værker er baseret på samfundsrelevante tematikker. Hun siger selv om Post No Bills at ”krise skal føre til kritik og ikke blot lides passivt”, mens Johnson med sjælden sans for nærvær og koreografisk perfektion, lader sine bevægelser arbejde sig ind i underbevidstheden, og de knivskarpe koreografier får blikket til at bjergtages. Et must hvis man er til moderne dans med tematisk kant.

Beskrivelse

Post No Bills er en arte povera forestilling, der kanter sig ind lige der, hvor fatningen endegyldigt er tabt, og det nye ukendte knap anes. Hvor valget står mellem død eller forandring. Og man godt ved, at det sidste ikke sker medmindre, man skrotter fiktionen af virkeligheden. Lige der møder vi det afblankede, illusionsløse menneske med tomme hænder. Slået hjem. Og fri til at genopfinde begyndelsen.

Post No Bills indskriver sig i rækken af X-act-producerede solo’er, der stiller skarpt på forskellige aspekter af den menneskelige eksistens. Den hylder krisen som skabende transformator. Og tager afsæt i eksistenspsykologiens tese om, at krise skal føre til kritik og ikke blot lides passivt.

Yderligere information

Kreditering

  • Kitt Johnson (Koreograf)
  • Mogens Kjempff (Lysdesigner)
  • Sture Ericson (Lyddesigner)
  • Kitt Johnson (Danser)

Spillested

Dansekapellet, København
Bispebjerg Torv 1
2400 København NV
http://www.dansekapellet.dk