Event

Venter – Peer Gynt ifølge Solveig

Tivoli A/S

Udvalgt som CPH STAGE HIGHLIGHT, juryen siger:
Nu har Solveig ventet forgæves på sin Peer i mere end hundrede års fortolkninger af Ibsens Peer Gynt, og så kommer den verdensberømte romanforfatter Karl Ove Knausgård og lader hende træde i karakter som stykkets centrale skikkelse. Mere moderne bliver det vel næppe! Og når den catalanske instruktør, Calixto Beito, der er kendt for sine radikale nyfortolkninger af klassikere, så sætter i scene er der nærmest fuldbyrdet garanti for fornyelse. Det handler om eksistentiel ensomhed, som får stemme i Knausgårds libretto og lyd af Copenhagen Phil, 16 kammerkors-sangere og den norske super-sopran Mari Eriksmoen som Solveig. Her er internationalt musikteater, som virkelig tør satse nyt og tage moderne greb på gamle klassikere.

Beskrivelse

“Temaet i Venter er menneskets ensomhed, en ensomhed ingen kan sige sig fri for, og de små detaljer og historier, som udgør vor eksistens”, siger Calixto Bieito.

Rollen som Solveig udfyldes af den norske sopran Mari Eriksmoen, på scenen er også Tivoli Copenhagen Phil og 16 sangere fra DKDM Kammerkor under ledelse dirigent Eivind Gullberg Jensen. Sarah Derendinger, som bl.a. har arbejdet med OL-åbningen i London, står for videodesign. Og Peer? Han dukker muligvis op i en ukrediteret rolle.
Venter er en international coproduktion, der har urpremiere ved Festspillene i Bergen den 22. maj 2019.

Event kl. 18.00 – Begrænset antal – køb billet her.

OBS Når du køber billetten, skal du huske at indtaste kampagnekoden “cphstage” til sidst i billetkøbet for, at din billet ikke kun virker til forestillingen, men også til arrangementet.

Tivoli byder på et glas vin og litteraturfestivalen NORD byder på kloge ord ved professor i nordisk litteratur Thomas Bredsdorff, som giver os en skarp introduktion til Henrik Ibsens forfatterskab og hvad vi kan forvente af teksten, som Knausgaard har skrevet til forestillingen. Dirigent Eivin Gullberg Jensen indvier os i nogle af tankerne bag koncerten, inden den store internationale musikproduktion indtager scenen i Tivolis Koncertsal.

Info til ibsen-fans: Du kan få flere ibsen-oplevelser på NORD 13. – 14. september.

Kreditering

  • Calixto Beieto (Instruktør)
  • Sarah Derendinger (Videodesigner)
  • Anders Beyer / Festspillene i Bergen (Producent)
  • Mari Eriksmoen (Sanger)
  • Tivoli Copenhagen Phil (Musiker)
  • DKDM Kammerkor (Sanger)
  • Karl Ove Knausgård (Dramatiker)
    Edvard Grieg (Komponist)

Spillested

Tivoli - Koncertsalen
Vesterbrogade 3
1630 København V
www.tivoli.dk/salene