Nyhed / 5. juni 2017

Gratis events i festivalcentrum

Festivalcentrum i Skuespilhuset lægger i år scene til en række gratis events arrangeret af CPH STAGE og vores samarbejdspartnere.  Der er både plads til underholdning og fordybelse, når Skuespilhuset slår dørene op og byder indenfor til debatter, talks og et eksklusivt behind-the-scenes på Det Kongelige Teater.

Se hele programmet for arrangementer i festivalcentrum her:

ONSDAG D. 7. JUNI

FYNS AMTS AVIS LIVE
Arrangeret af: BaggårdTeatret og Fyns Amts Avis
Tidspunkt: 17.00-18.30
Sted: Skuespilhuset, Foyer

De blev dømt ude, afskrevet som forældet og gammeldags, men nu slår de pjalterne sammen. Vær med når trykmedie og teater smelter sammen og forener det bedste fra to verdener.

Oplev: Liveinterviews, hårdtslående debatter, sport, kultur, navne og nekrologer. Kort sagt: Provinsen indtager hovedstaden, puster liv i de gamle klude og genopstår i et nyt hårdtslående format.

Værterne på aftenen er chefredaktør for Jysk Fynske Medier, og politisk kommentator, Troels Mylenberg og teaterchef på BaggårdTeatret, Svendborg Egnsteater, Jakob Bjerregaard Engmann. De vil blandt andet få besøg af musiker Søren Huss og mange flere.


ARTIST TALK: NY NORDISK DRAMATIK
Arrangeret af: Dramafronten
Tidspunkt: 19.30 – 21.00
Sted: Skuespilhuset, Foyer

I forbindelse med opførelserne af MIDSUMMER STORIES 1-4 arrangeres en samtale og paneldiskussion om, hvor den nordiske dramatik befinder sig lige nu. Hvad adskiller os i mellem de nordiske lande, og hvad binder os sammen?

Endvidere gives et indblik i arbejdet med MIDSUMMER STORIES.

I panelet: dramatiker Salka Gudmundsdottir (IS), dramatiker Anders Duus (S), kunstnerisk leder Rhea Leman samt formand for danske dramatikere Jesper B. Karlsen.

Moderator: kritiker og journalist Monna Dithmer


TORSDAG D. 8 JUNI

KGL LAB
Arrangeret af: Det Kongelige Teater
Tidspunkt: 10.00-14.00

Det Kongelige Teater åbner dørene op for et særligt ‘behind-the-scenes’ indblik i de forskellige afdelingers arbejde. Du får mulighed for at stille spørgsmål, diskutere og på egen hånd afprøve nogle af de forskellige håndværk og fag, der er i huset.

KGL Lab foregår i to forskellige spor: En særlig ’behind-the-scenes’-rundvisning og et analyselaboratorium. Du skal som deltager selv vælge, om du vil ledes rundt til forskellige afdelinger, eller om du vil dykke ned i vores analyselaboratorie og arbejde med at udvikle en online publikumundersøgelse. Du vælger spor, når vi mødes til introduktion kl. 09:50 ved den runde bar i Skuespilhusets foyer. Få mere information om de forskellige spor her.

Du kan også allerede nu sikre dig en plads i analyselaboratoriet (spor 2) ved at tilmelde dig her, og vælge hvilket tidspunkt, du ønsker at deltage. Tilmeld dig analyselaboratorium her.

Arrangementet er åbent for alle, men hvis du ønsker en gratis frokost på dagen, skal du tilmelde dig ved dette link og medbringe din bekræftelsesmail.

 

MASTER CLASS VED PAUL CASTAGNO
Arrangeret af: Teater GROB
Tidspunkt: 10.00 – 14.00
Sted: Skuespilhuset, Lille prøvesal

Hvilke nye sceniske muligheder opstår der, når man kombinerer de sociale medier med teatret?

Med udgangspunkt i hans bog New Playwriting Strategies. Langauge and media in the 21st Century beskriver den amerikanske professsor i dramaturgi Paul Castagno (University of North Carolina Wilmington), hvordan en ny generation af dramatikere bruger de nye medier til at skabe nye sceniske fortællinger og/eller genfortolke klassikerne.

Arrangementet foregår på engelsk og er gratis, men der er begrænset adgang.

Tilmelding på billet@grob.dk

Arrangereret i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelsen.

 

TEKNOLOGIENS PÅVIRKNING PÅ SCENEKUNSTENS FORTÆLLINGER
Tidspunkt: 15.30-16.30
Arrangeret af: Teater GROB og CPH STAGE
Sted: Skuespilhuset, Foyer

Hvilken betydning har teknologien for scenekunstens fortællinger? Hvilke udfordringer og muligheder byder internettet, sociale medier og VR på i forhold til narrativer i scenekunsten og kan vi lære noget af den allestedsnærværende gamification? Det vil den amerikanske professor i dramaturgi Paul Castagno, instruktør og underviser på spiluddannelsen på Den Danske Filmskole Thomas Howalt, og producer og stifter af MAKROPOL Mads Damsbo udfolde og diskutere i denne talk, som er modereret af Jesper Pedersen, dramaturg ved Teater GROB.

Arrangereret i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelsen.

Debatten foregår på engelsk.

 

LIGESTILLING I DANSK SCENEKUNST, VOL. 2
Arrangeret af: HAUT og CPH STAGE
Tidspunkt: 17.00-18.00
Sted: Skuespilhuset, Foyer

HAUT og CPH STAGE inviterer til debat om ligestilling i teaterbranchen. Tal fra 2015 viser, at 71,2 % af lederstillingerne på de danske teatre er besat af mænd og ca. 13 % af de faste scener ledes af kvinder – de øvrige scener har lederskaber, hvor mindst én mand og én kvinde deler lederskabet. Med en sådan kønsfordeling, hvordan forholder dansk scenekunst sig så til den manglende ligestilling i branchen og i samfundet generelt, og hvordan skaber vi lige repræsentation på og bag scenen i Danmark?

Målet er at skabe en løsningsorienteret debat, der anerkender og forholder sig til ligestillingsproblematikken, når det kommer til lige repræsentation af køn på og bag scenen.

Vi har blandt andre inviteret Morten Kirkskov, skuespilchef på Det Kongelige Teater, Kitte Wagner, skuespilchef på Malmö Stadsteater og Tess Sophie Skadegård Thorsen, Phd. stipendiat, Ålborg Universitet, institut for kultur og globale studier til at debattere dette.

Moderator for debatten er journalist Mikkel Frey Damgaard.