Nyhed / 17. juni 2015
Sympati for djævelen

Helt tæt på!

Små, intime forestillinger er en stor del af årets festivalprogram, og de næste par dage er der rig mulighed for at gå på opdagelse på byens mindre teaterscener.

Du kan bl.a. opleve én af den forgange sæsons højdepunkter fra Teater Får302​, når forestillingen SYMPATI FOR DJÆVLEN vender tilbage.
Hvad er prisen, man betaler, når alle personlige hensyn og al empati tilsidesættes? Pauli Ryberg giver den alt hvad remmer og tøj kan holde, som den spejlblanke og samvittighedsløse kunstner Gustav Gründgens, i nazitidens Tyskland.

Du kan også opleve teater i Kapellet på Assistens Kirkegården, når Teaterkompaniet Tell to Joy fortolker Fjodor Dostojevsijs skildring af menneskelig fortvivlelse i DEN SAGTMODIGE. Hvad er kærlighed? Og skal vi helt tæt på døden, før vi for alvor formår at leve livet?

Kærligheden er også i centrum i forestillingen SPREDTTeatret ved Sorte Hest. Forestillingen er en flerstemmig monolog om én kvinde, spillet af to, der handler om at se sig selv og den anden, om at blive til i andres blikke, om de billeder vi bærer på – og om hvordan vi virkeliggør os selv og hinanden gennem vores tanker, sprog og fortællinger.

Som del af Det Frie Felts Festival spiller forestillingen TRANS- i Dansehallerne. Publikum og selve rummet er kilden til forestillingen, der i en vekselvirkning mellem performernes ordstrøm og alt tilstedeværende skaber en situation i konstant bevægelse. Kan denne ceremoni skabe en ny måde at forholde os til vores omgivelser på – en transition ud af det statiske?