Anbefaling / 24. april 2019

Kollektiver

Hvis du troede, at kollektiver var noget, der hørte 70’erne til, så har du helt ret. Men det er også noget, der hører scenekunsten anno 2019 til. Der har altid været kunstnerkollektiver, men lysten og trangen til at skabe sammen, synes at være blevet stærkere, og nye kollektiver spirer frem inden for alle kunstgenrer. I årets CPH STAGE program har vi fem forestillinger, der er skabt af kunstnerkollektiver.

Kan man se på scenen, at forestillingerne er et resultat af en kollektiv skabelsesproces? Se dem og bedøm selv!

CHEER EXTREME
I teaterkollektivet CHEER EXTREME er det de fire skuespilleres egne historier og oplevelser, der bliver til den dramatiske tekst. Det er et ikke usædvanligt kendetegn for teaterkollektiver, at deres materiale i større eller mindre grad trækker på de medvirkendes personlige erfaringer.

CHEER EXTREME deltager på CPH STAGE med forestillingen OPVISNING I LAVT SELVVÆRD.

LUX LUX LUX
Det nyetablerede kunstnerkollektiv LUX LUX LUX består af en instruktør og tre skuespillere, som alle har erfaringer med en metode, som kaldes devising. Frem for udelukkende at være udøvende, er skuespillerne også medskabende i hele iscenesættelsesforløbet fra manus til færdig forestilling.

LUX LUX LUX deltager på CPH STAGE med forestillingen TAM/TYK/TATOVERET.

SHE SHE POP
Et tysk performancekollektiv med otte medlemmer. Deres forestillinger er kollektivt udviklet; der er ingen instruktør, ingen forfatter, ingen skuespiller – eller rettere: de er alle instruktører, dramatikere og skuespillere. Ofte er den kreative proces med på scenen som en del af selve forestillingen.

SHE SHE POP deltager på CPH STAGE med åbningsforestillingen 50 GRADES OF SHAME.

SISTERS HOPE
Kollektivet har base i København og består af en større international gruppe af tilknyttede performere og en leder. De definerer sig som en bevægelse og arbejder for, hvad de kalder ‘Sensuous Society’, et samfund hvor den æstetiske erfaring er i centrum, og det sanselige og poetiske er værdisat højest.

SISTERS HOPE deltager på CPH STAGE med forestillingen SENSUOUS GOVERNING.

SORT SAMVITTIGHED
Danmarks mest kendte teaterkollektiv består af 10 kvinder, der primært arbejder med materialer af markante kvindelige kunstnere. De skaber teksterne kollektivt, og skuespillerne leverer dem som et flerstemmigt kor. De har hver deres faglige rolle, med lydhørhed, fleksible grænser og overlap.

SORT SAMVITTIGHED deltager på CPH STAGE med forestillingen I ET FORHOLD.