Nyhed / 12. juni 2015

Kulturpolitisk paneldebat med fokus på scenekunsten i aften!

Scenekunsten er en væsentligt kulturel stemme i den offentlige debat – og teatret er ikke mindst historisk set vokset ud af tanken om demokratiet. I aften sætter Teater Momentum i samarbejde med CPH STAGE scenekunsten på den politiske dagsorden i en kulturpolitisk paneldebat på Hofteateret.

I anledning af at Teater Momentum besøger Hofteatret med forestillingen TEATER TILSALG her i ugen op til Folketingsvalget, inviterer de i samarbejde med CPH STAGE alle interesserede til en kulturpolitisk paneldebat i aften kl.18.30-19.30, efter aftens forestilling.

Teater Momentum har inviteret alle partierne til at stille med en folketingskandidat til debatten. Panelet består blandt andre af Kulturminister Marianne Jelved (Radikale Venstre), Dorete Dandanell (Socialistisk Folkeparti), Mads Holger (Det Konservative Folkeparti) og Finn Sørensen (Enhedslisten).

Nogle af de centrale spørgsmål, der vil blive diskuteret under aftenens debat, omhandler:

  • Hvorvidt Scenekunsten stadig er central i danskernes bevidsthed, som en kulturel dannende institution, vi både ønsker at bevare og samtidig ønsker at se udvikle sig i nye retninger?
  • Er Scenekunst og andre klassiske kunstformer overhovedet relevante længere, eller er disse formater forlængst overhalet af computerspil, TV serier, ”DIY” Youtube‐film og sociale medier – og er det i så fald et problem?
  • Er Kulturstøtten i dag demokratisk nok, eller er den for demokratisk?
  • Hvorfor give offentlig støtte til elitære institutioner, som Det Kgl. Teater, når det alligevel kun er eliten, der har råd og interesse i at komme der? Burde de ikke kunne betale det hele selv?
  • Skal vi primært støtte elitære kunstneriske projekter og ”god smag”, eller er der andre måder at se fremtidens kulturpolitik?

Arrangementet er gratis!

Tilmeld dig her: http://www.teatermomentum.dk/billet/
S
ted: Teatermuseet i Hofteatret, Christiansborg Ridebane 18,
1218 København K