Nyhed / 1. juni 2015

LYTTELOUNGE I CPH STAGE’s festivalcentrum

Der er guf for øregangen på CPH STAGE! Luk øjnene, slå ørene ud og få en radio-dramatisk oplevelse. Alle dage under festivalen kan du besøge vores LYTTELOUNGE i festvialcentrummet på Nørrebroteater

CPH STAGE LYTTELOUNGE er blevet til i samarbejde med den danske festival for lyddramatik FLYD, samt AKT1 og Teater 1. De har sammensat et spændende program, med bl.a.  radiomontage og en monologsamling,  der giver et varieret indblik i, hvad der rør sig inden for lyddramatikken lige nu.

FLYD er en festival med et stærkt internationalt snit. De præsenterer danske audio-produktioner side om side med svensk, norsk, islandsk, tysk, østrigsk og britisk drama, produceret af nationale radioer og selvstændige producenter. FLYD har bl.a. til formål at støtte det audiodramatiske vækstlag, hvilket kommer til udtryk gennem festivalens talentkonkurrencer: FLYD PAPER og FLYD PIECE. Festivalen præsenterer også audiodramatik af helt nye producenter i feltet, hvilket ikke mindst afspejles i FLYDs seks produktioner til CPH STAGE’s Lyttelounge, der næsten alle er skabt af helt unge dramatikere, instruktører, lyddesignere og idémagere.

AKT1 skaber ny dansk og nordisk radiodramatik. Deres hovedformål er at give skribenter – der har gjort sig bemærket inden for teater, film og litteratur – mulighed for at debutere som radiodramatikere og prøve kræfter med audiofiktion. Teksterne iscenesættes af et hold professionelle skuespillere og instruktører, og optages live foran et publikum på stemningsfulde locations. AKT1 Radiodrama samarbejder pt. med Dansk Blindesamfund og Dagbladet Information. I CPH STAGE’s Lyttelounge kan man lytte til seks udvalgte radiodramaer fra AKT1.

Scenekunstmagasinet Teater 1 er et fagmagasin for hele branchen og dens publikummer.
Udover bladmagasinet laver Teater en række side-kunstprojekter, i samarbejde med branchen. Et af disse projekter er en perlerække af ny dansk dramatik, i form af små monologer skrevet af danske dramatikere. Som noget helt nyt har Teater 1 fået indlæst og fortolket alle monologerne af skuespillere fra MOMOlydbog, og denne monologsamling af sprit ny dansk dramatik i lytteform, kan man nyde i CPH STAGE’s Lyttelounge.

Læs mere om programmet og de forskellige radiodramaer her: Lyttelounge-program

LYTTELOUNGEN er åben alle festivalens dage  fra kl. 10:00-18:00 og er gratis. Så kom ind og nyd en dejlig kop kaffe i CPH STAGE’s festivalcentrum, og lyt dig langt væk!