Nyhed / 11. november 2019

OPEN CALL TIL DE INTERNATIONALE DAGE CPH STAGE 2020: SHOWCASE + PITCH


OPEN CALL til de internationale dage CPH STAGE 2020 (28. – 30. maj): Showcase + Pitch

Danish Showcase på CPH STAGE 2020

6 danske værker inden for alle scenekunstens genrer bliver udvalgt af en jury til det internationale program. Disse værker får en særlig promovering over for inviterede internationale gæster, den danske scenekunstbranche og engelsktalende i København.
CPH STAGE støtter de udvalgte forestillinger. Der støttes med max 20.000 dkr. Eks moms per projekt. Festivalen fuldfinancierer ikke forestillingerne. CPH STAGE samarbejder i 2020 med scenerne Husets Teater og Dansekapellet om at forestillinger på det internationale program vil få fortrinsret.

5 minutters Pitch mulighed på CPH STAGE 2020

Pitch den 29. maj 2020: 8 værker, der enten er under undervikling eller som er færdigproduceret og har (haft) premiere i 2019/2020 bliver udvalgt af jury til at pitche projekter.

For at sikre at indsatsen kommer så mange som muligt til gode i det danske scenekunstlandskab, kan man kun blive udvalgt til enten Pitch eller Showcase-formatet. Man kan søge om begge muligheder.

Målet er at løfte dansk scenekunst ud i verden

Én af CPH STAGEs missioner er at præsentere internationalt relevante forestillinger af høj kvalitet for internationale gæster og de mange engelsktalende bosat i Danmark. Målet med det kuraterede internationale program er at løfte dansk scenekunst ud i verden ved at bruge CPH STAGEs internationale dage som en showcase for dansk scenekunst.
I udvælgelsen vil juryen lægge vægt på forestillinger af høj kvalitet med et reelt og ambitiøst internationalt potentiale. Kun forestillinger der har haft premiere på ansøgningstidspunktet, kommer i betragtning.

OBS – deltagelse i forberedende workshop:

Hvis jeres forestilling bliver udvalgt til Showcasen eller Pitchen forpligter I jer til, at minimum én fra jeres hold deltager i en forberedende workshop (slutningen af april 2020) for at få mere ud af denne strategiske indsats. Og til at deltage i en evaluering efterfølgende. Workshoppen tager udgangspunkt i det niveau, som de deltagende besidder i forhold til at arbejde internationalt – i respekt for den faglighed og erfaring som alle bringer med til bordet.


Fakta:

Ansøgningsfrist: den 3. december 2019 kl. 23.59 på disse links

Svar: Senest den 17. december 2019

Hvem kan søge: Professionelle scenekunstnere, teatre og grupper, der planlægger at præsentere en forestilling med internationalt sigte under de internationale dage på CPH STAGE 2020 eller at pitche et projekt.

Vi opfordrer teatre i alle størrelser samt kompagnier og kunstnere fra det frie felt – og fra hele landet til at søge.

NB: Teatre og kunstnere med relevante værker der har premiere efter ansøgningsfristen, bedes kontakte os med info om værk og opsætningsplaner.

Spørgsmål: Spørgsmål sendes på mail til CPH STAGEs internationale producent Karen Toftegaard på karen@cphstage.com.

Jury: Juryen vil bestå af personer med indgående kendskab til det danske og internationale scenekunstlandskab. Juryen offentliggøres snarest. Alle i juryen forholder sig til inhabilitet.

NB: Efter vurderingen offentliggøres alle ansøgere i et vurderingsark.


CPH STAGEs internationale dage er en platform

som du kan bruge til at styrke dit internationale arbejde gennem dage med fagligt indhold og faciliterede netværks-muligheder med den danske branche samt gæster fra det internationale besøgsprogram (internationale presenters og kulturjournalister). Derudover oplever vi en stigende interesse fra internationale producenter og kunstnere om at deltage i festivalens internationale dage – og det gør det kun i endnu højere grad til en platform, hvor man kan udveksle tanker, erfaringer og muligheder med internationale kollegaer.

CPH STAGEs internationale dage er også en platform, som du kan bruge til at afprøve, om det at arbejde internationalt er noget for dig:

  • ved at lære af, hvad dine erfarne kollegaer gør
  • ved at tale med både danske og internationale kollegaer