Nyhed / 11. april 2017

PIA ALLERSLEV ER NY BESTYRELSESFORMAND FOR CPH STAGE

CPH STAGE har siden den blev stiftet i 2012 været drevet af en bestyrelse bestående af teaterledere fra de fire teatre, som grundlagde festivalen: Sort/Hvid, GROB, Husets Teater og Teater V. Nu udvides bestyrelsen med fire nye medlemmer med Pia Allerselv (V) i spidsen som ny bestyrelsesformand. Desuden tiltræder Mette Wolf, Jesper Nymark og Jakob Højgaard Jørgensen som nye bestyrelsesmedlemmer. Udvidelsen er en del af festivalens proces mod en sikring af en bredere fundering i teaterbranchen, samt en styrkelse af festivalen internationale profil og erhvervsrettede samarbejder.

“Det tog mig ikke mange sekunders betænkningstid, da jeg blev spurgt, om jeg ville være formand for CPH STAGE. Denne teaterfestival har på ganske få år sat sig, ikke bare på landkortet, men på verdenskortet. Festivalen er et fantastisk samarbejdsprojekt, der samler højdepunkter fra hele sæsonen, og kombinerer stor bredde med høj kvalitet i det kunstneriske program. Dertil har festivalen både en flot publikumstilstrømning og imponerende omtale i medierne. Det er fantastisk at kunne sætte sig i spidsen for den videre udvikling af et så visionært projekt – så, i år glæder jeg mig ekstra meget til at mærke byen summe af scenekunst og teater. ” Pia Allerslev – bestyrelsesformand CPH STAGE

Pia Allerslev var Kultur og fritidsborgmester i København i 2013, da festivalen fandt sted for første gang. Hun har fra festivalens start delt dens visioner og set dens potentiale og har været med til at støtte CPH STAGE fra begyndelsen. Hendes store netværk både inden for politik og erhvervsliv gjorde hende desuden til et oplagt valg til formand. Pia Allerselv er i dag Børne og Ungdomsborgmester i København.

 

Jesper Nymark er Executive Director for det undersøgende medie Danwatch, samt bestyrelsesformand for den socialøkonomiske virksomhed Bybi og bestyrelsesmedlem for Fonden Distortion/CphDistortion. Derudover har han været Kulturministeriets bestyrelsesmedlem på Charlottenborg Kunsthal, og vil med sin erfaring inden for udvikling af kulturorganisationer kunne bidrage markant til udviklingen af festivalen.

Jakob Højgaard Jørgensen er entreprenant, fremadskuende og internationalt orienteret teaterleder på Teater Nordkraft i Aalborg. Både hvad angår festivalens internationale profil og den fortsatte udvikling af festivalen som nationalt samlingssted kan han løfte festivalen og modarbejde evt. tendenser til ”københavneri”.

Mette Wolf er direktør for Nørrebro Teater. Hun har tidligere været udviklingschef og dramaturg for Betty Nansen Teatret. Festivalen vil bl.a. kunne drage nytte af hendes mange års arbejde med publikumsudvikling, lige som hendes erfaringer med ledelse og organisering af en større scene vil kunne styrke festivalens sammenhængskraft og betydning for hele teaterbranchen.

CPH STAGE siger velkommen og glæder sig til samarbejdet om at skabe og udvikle en stor nationalt samlende og internationalt orienteret teaterfestival i København.