Nyhed / 16. april 2019

Reumert bliver afslutning på CPH STAGE 2019

Uddelingen af Årets Reumert 2019 er en realitet. Og det bliver skuespiller Ditte Hansen, der trækker i værtstøjet, når prisuddelingen afholdes som afslutning på CPH STAGE på Nørrebro Teater i København søndag den 2. juni 2019 kl. 19.00.

Billetsalget starter i dag – du kan købe billet her

Et samarbejde mellem CPH STAGE, ISCENE.dk, Dansk Teater, Have Kommunikation og Reumert-juryen har nu gjort det muligt, at kunne afholde prisuddelingen Årets Reumert, og hermed fejre det store udbud af scenekunst af højeste kvalitet og de mange dygtige kunstnere, som vi har over hele landet. Prisuddelingen markerer samtidigt afslutningen på dette års CPH STAGE. Derfor vil der efter prisshowet være et brag af en afslutningsfest i festivalens centrum på Nørrebro Teater.

Branchen står sammen

Da Bikubenfonden i juni 2018 annoncerede, at man ikke længere ville finansiere uddelingen af Årets Reumert, var det usikkert, hvad der ville ske med scenekunstbranchens fineste pris i fremtiden. Det var håbet, at en anden fond ville træde til og sikre, at de bedste forestillinger og kunstnere fortsat kunne hyldes en gang om året. Dette er endnu ikke sket, men frivillige kræfter og stor opbakning fra branchefolk har gjort det muligt at hylde scenekunsten i 2019.

Ditte Hansen: Vi holder en kæmpe fest og hylder dansk teater

Det er ikke er første gang Ditte Hansen står ved roret til scenekunstens fornemme pris. Ditte Hansen udtaler:

Jeg føler, at det er vigtigt netop i år, hvor Årets Reumert står uden sponsor, at støtte op om prisen. Jeg glæder mig altid til Reumert; det er en festlig og samtidig højtidelig aften. Det er klart, det bliver et lidt anderledes Reumert i år, men vi fejrer de nominerede kunstnere, og det har de fortjent, også i år.
Årets Reumert er vores mulighed for at fejre dansk teater, og for at anerkende de præstationer, der skiller sig ud. Så vi holder en kæmpe fest og hylder dansk teater. Vi holder Årets Reumert i live! Jeg er stolt over at være vært for den 21. Reumert-prisuddeling. 

Nomineringerne offentliggøres den 30. april

Den 30. april om eftermiddagen sætter Reumert- juryen sig sammen for 21. gang for at nominere de bedste præstationer fra den forgangne sæson. Offentliggørelserne kan følges via ISCENE.

Årets Reumert 2019 er blevet en realitet med støtte fra:
CPH STAGE, Reumert-juryen, ISCENE, Have Kommunikation, Skuespillerforbundet, Danske Dramatikere, Nørrebro Teater, billedkunstner John Kørner, Billedkunstner John Kørner, glasmager Peter Kuchinke, The Glass Factory, Teknisk Landsforbund og Danske Scenografer og Billet Billet.