Nyhed / 29. maj 2020

Reumert 2020 er rykket til september

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2020 bliver det med en – matchet Covid-19 restriktionerne – fest på Folketeatret mandag d. 21. september. Satiregruppen Platt-Form, bestående af skuespillerne Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye bliver aftenens værter, som guider publikum igennem prisuddelingen. De nominerede til Årets Reumert 2020 offentliggøres torsdag den 4. juni.

En fejring af dansk scenekunst 

Årets Reumert er scenekunstens svar på filmprisens Bodil. Prisuddelingen fejrer og belønner kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst fra alle genre og af højeste kvalitet. 

Prisuddelingen markerer sig som en fejring af hele feltet af dansk scenekunst og værterne mener, det er fuldstændig afgørende, at der findes en årlig fagfunderet pris for scenekunst, som Reumert-vært Jakob Fauerbysiger: 

”Det er bydende nødvendigt, at vi hylder scenekunsten og hinanden. Hvis ikke vi selv sætter pris på det, vi laver, kan vi jo næsten ikke forvente, at publikum gør det.” 

Branchen står sammen igen

Årets Reumert blev indstiftet af Bikubenfonden i 1998 som uddelte priserne årligt frem til 2018. Da Bikubenfonden trak sig fra Året Reumert, samlede CPH STAGE, ISCENE.dk, HAVE A/S, Reumert-juryen og Dansk Teater teaterbranchen om at videreføre prisen, indtil der kunne findes mere permanent støtte til videreførelsen af scenekunstens fineste pris. Dette er endnu ikke sket, men frivillige kræfter, samt medfinansiering og stor opbakning fra branchen har gjort det muligt at hylde scenekunsten igen i 2020. 

Billet til prisuddeling

Antallet af publikum i salen afstemmes efter gældende retningslinjer i september i forlængelse af COVID-19. For dem, der allerede har købt billet, bliver det muligt at ombytte, så billetten gælder den nye dato. Billetindehavere vil få direkte besked snarest.
Information vedr. salg af yderligere billetter bliver meldt ud, når der er vished om restriktionerne i september. 

Nomineringerne offentliggøres den 4. juni

Torsdag den 4. juni kl. 12-13 offentliggøres de nominerede til Årets Reumert 2020. Offentliggørelsen kan følges via iscene.dk’s Facebookside og Årets Reumerts Facebookside.