Nyhed / 26. maj 2016

Talenter og reumertnominerede på CPH STAGE

Årets festivalprogram præsenterer hele 6 reumertnomineringer og 3 talenter. Du har derfor en enestående mulighed for at opleve de præstationer og forestillinger, der bliver hædret som bedste præstationer inden for dansk scenekunst fra sæsonen 2015/16.

Betty Nansen Teatrets anmelderroste SOLI DEO GLORIA er nomineret hele 2 gange. Peter Asmussen er nomineret til en Reumert i kategorien Årets Dramatiker og Julian Toldam Juhlin er nomineret i kategorien Årets Scenedesign.

Rolf Heim er nomineret til en Reumert i kategorien Årets instruktør for HVEM HAR ÆREN og Benjamin Kitter er nomineret i kategorien Årets Mandlige Birolle.

LIGE OM LIDT BLIVER ALTING MEGET SJOVERE er nomineret til en Reumert i kategorien Årets Danseforestilling/Performance. Sidste men ikke mindst er STØV nomineret til en Reumert i kategorien Årets særpris.

Talenter

Reumert-juryen har udpeget talenter inden for flere forskellige genrer af scenekunsten. Blandt de i alt 8 talenter er 3 af dem repræsenteret i CPH STAGES festivalprogram.

Danser Tobias Praetorius modtager en talentpris, da han udmærker sig ved sine hurtige spring og piruetter, men først og fremmest har evnen til at fortælle historier med sin dans.  På CPH STAGE kan han opleves i RYSTET SPEJL på Det Kongelige Teater.

Instruktør Liv Helm modtager en talentpris med begrundelse: ”Hun krydrer sine forestillinger med klare kontraster, farverige detaljer og blæsende energi. En turboinstruktør”. Liv Helm deltager på Festival for Ny Europæisk Dramatik.

Sidst skuespiller Kristoffer Helmuth, der under CPH STAGE kan opleves i forestillingen ANONYME SEXISTER på Teatret ved Sorte Hest. Han modtager talentprisen for sine roller i ’Brødrene Løvehjerte’ og ’Lad den rette komme ind’, hvor han henholdsvis spillede en knuselskelig Tvebak, og en hjertegribende ensom knægt med en forknyt sårbarhed – og uskyldig nok til at forelske sig i en vampyr.

Alle årets nominerede og talenter vil blive hædret med maner, når de kommer på scenen i Operaen søndag den 12. juni til uddelingen af Årets Reumert, som er afslutningen på CPH STAGE.