Forestilling
Show
Event

ROSALINDE MYNSTER OG TRINE ROSS OM DØD OG SORG I KUNSTEN

ROSALINDE MYNSTER OG TRINE ROSS OM DØD OG SORG I KUNSTEN
Hotel Pro Forma, FOF KØBENHAVN, CPH STAGE & CHRISTIANS KIRKE
Dansk
Gratis

Beskrivelse

Description

I forbindelse med Hotel Pro Formas forestilling ”AMDUAT. En iltmaskine” kan du opleve skuespiller Rosalinde Mynster i samtale med kunsthistoriker og -anmelder Trine Ross. Samtalen modereres af journalist Iben Maria Zeuthen og finder sted i Christians Kirke (fri entre i kirken).

Med udgangspunkt i Mynsters erindringsroman 'Min fars stemme' reflekterer de over, hvordan død og sorg påvirker mennesket, og hvordan disse erfaringer kommer til udtryk kunstnerisk. Hvad har det betydet for Mynsters arbejde som skuespiller, forfatter og kunstner at miste en far til sygdom på et tidligt tidspunkt i livet? Og hvordan har tab og sorg gennem tiderne manifesteret sig i kunsten og hos mennesket?

Samtalen går forud for Hotel Pro Formas forestilling ”AMDUAT. En iltmaskine” baseret på forfatter Harald Voetmanns digtroman af samme navn. Værket blev til på baggrund af Voetmanns fars død, og Hotel Pro Forma iscenesætter romanen i en sanselighelhedsperformance i Den Grå Hal. Efter samtalen kan du opleve Hotel Pro Formas iscenesættelse af fortællingen om en mands død på Holbæk Hospital og tage med på en billedmættet rejse gennem den oldægyptiske underverden (kræver teaterbillet).

Efter samtalen sælger Gyldendal 'Min fars stemme', og der er bogsignering ved Rosalinde Mynster. Også 'AMDUAT. En iltmaskine' kan købes - begge bøger med 28 % rabat.

SPISNING FOR DIG MED TEATERBILLET

Samtalen i Christians Kirke er gratis. Hvis du har teaterbillet til forestillingen, kan du ved tilmelding få et vegetarisk måltid, du kan spise i Christians Kirkens skønne have. Derefter kan du fortsætte til Den Grå Hal, hvor forestillingen begynder kl. 20.00.

Teaterbillet er en forudsætning for at kunne bestille madbillet.

Tilmeld antal sultne publikummer via dette link senest 30. maj.

Billet til "AMDUAT. En iltmaskine" kan købes her.

OM DE MEDVIRKENDE

ROSALINDE MYNSTER er skuespiller, forfatter og kunstner. Hun debuterede i spillefilmen To Verdener (2008) og er senest set DR-serien Carmen Curlers (2022). Samme år udgav hun 'Min fars stemme' på Gyldendal. Bogen handler om tabet af hendes far, skuespilleren Søren Spanning (d. 2020), der i seks år op til sin død var paralyseret i venstre side af kroppen pga. en blodprop i hjernen. Ærligt og rørende tegner Rosalinde Mynster et portræt af sin far og en teatermagisk barndom, mens hun forsøger at finde fodfæste i voksenlivet, hvor hun konstant suges ind i hospitalets verden og ind i sorgen over at miste en forælder for tidligt.

TRINE ROSS er magister i kunsthistorie, kunstanmelder- og skribent ved Politiken, foredragsholder og forfatter. Du kender hende måske også som holdkaptajn i ‘Kunstquiz‘, vært på serien ‘Besat af …‘ og medvirkende i serierne ‘Kunstsamlerne’, ‘Mikkels Atelier’, ‘Blomster fra bombekrateret‘, ‘Salon K‘ og ‘Følesansens ABC‘ – alt sammen på DR K.

IBEN MARIA ZEUTHEN er journalistmed speciale i eksistens, tro og livets dybere indsigter. I DR-podcasten 'Tal til mig' taler hun med gæster om øjeblikke i livet, der har været afgørende for deres skæbne og ændret deres forhold til tro og tvivl. Hun er derudover vært på podcastprogrammet 'Hvad ville Jesus have sagt' og skaber af podcasten 'Det ukendte'.

Arrangementet er skabt isamarbejde mellem FOF København, CPH STAGE, Christians Kirke og Hotel Pro Forma.

Fotos: Jonas Pryner Andersen & Jasper Spanning

Aktuelle spilletidspunkter

Current Showtimes

2023-06-01 17:30-18:30
60 min.

Kreditering

Credit

Tilgængelighed

Tilgængeligt for ikke-dansktalende

Spillested

Venue

Like
Play

Andre forestillinger

OTHER PERFORMANCES

Forestilling
Event

AFTERTALK OM ARBEJDSKULTUR

Edison
Forestilling
Event

ARTIST TALK MED SADIQ ALI x SABAAH

SORT/HVID
Forestilling
Event

ARTIST TALK: HVAD VIL DET SIGE AT BLIVE VOKSEN?

Den danske scenekunstskole
Forestilling
Event

Break

Forestilling
Event

Lunch

Hvad er du interesseret i?

Festivalen byder på mere end 70 forestillinger.
Find det bedste indenfor det tema, der interesserer dig.