Forestilling
Show
Event

KLIMASALON - BÆREDYGTIGHED & SOCIALT ANSVAR

KLIMASALON - BÆREDYGTIGHED & SOCIALT ANSVAR
Bæredygtigt kulturliv nu & CPH STAGE
Dansk / Engelsk
GRATIS TILMELDING

Beskrivelse

Description

I arbejdet med bæredygtig omstilling, møder vi hele tiden nye dilemmaer, som ikke kun knytter sig til CO2-belastning, men derimod også til spørgsmål om klimaretfærdighed, kolonisering, social ansvarlighed, repræsentation og diversitet.

For at blive klogere har Bæredygtigt Kulturliv NU sammensat et program med oplæg fra eksperter på området, et panel med kvindelige kunstnere/kulturskabere, der arbejder med emnerne, samt en mini-workshop, hvor man får mulighed for at arbejde konkret med et dilemma i denne kontekst.  

PROGRAM
  • Velkomst ved Morten Krogh, festivaldirektør CPH STAGE, og Bæredygtigt Kulturliv NU
  • Keynote: Moussa Mchangama, stifter og leder af In Futurum
  • Paneldebat:

Marie Lydie Nokouda, skuespillerinde og kunstnerisk leder af  "Black To Normal" - den første kunstneriske platform i Danmark, der målrettet arbejder på at opdyrke og synliggøre skjulte talenter indenfor dramatik og skuespil, som findes blandt people of color, med særlig fokus på afrodanskere.

Hanne Trap Friis, teaterinstruktør og kunstnerisk leder af FreezeProductions og har de sidste 15 år beskæftiget sig med og produceret teater i Grønland og Danmark med henblik på at etablere nye narrativer i en postkolonial praksis.

Maya Mdiaye, manuskriptforfatter og storyteller. Maya bruger storytelling som et aktivistisk bidrag til samfundsaktuelle udfordringer.

Robin Frederiksen, kurator og founder af kunstbureauet Another Public, der udvikler og organiserer kunstudstillinger og -projekter med fokus på social forandring og deltagelse. Bureauet opererer ud fra visionen om at skabe en bedre verden ved at udfordre normer, vaner og kulturer gennem kunst og kunstneriske processer

  • Mini-workshop:

Klimasalonens deltagere bliver præsenteret for en række konkrete dilemmaer, som man kan støde på arbejdet med klimaretfærdighed og social bæredygtighed. I grupper går man i dialog om dilemmaerne og forsøger at finde nogle svar og opdagelser, som kan bidrage til ens fremtidige arbejde med disse temaer.

  • Kort oplæg og videopræsentation: Thea Vesti Pedersen - hun fortæller om arbejdet med social bæredygtighed hos det klassiske ensemble Lydenskab.
  • Præsentation af "de unge scenekunstneres drømme".

Igennem dagen vil der være musikindslag fra musikeren Aisha.

Arrangeres i et samarbejde mellem CPH STAGE og Bæredygtigt Kulturliv NU.

Aktuelle spilletidspunkter

Current Showtimes

2023-06-02 10:00-13:00
180 min.

Kreditering

Credit

Tilgængelighed

Tilgængeligt for ikke-dansktalende

Spillested

Venue

Like
Play

Andre forestillinger

OTHER PERFORMANCES

Forestilling
Event

AFTERTALK OM ARBEJDSKULTUR

Edison
Forestilling
Event

ARTIST TALK MED SADIQ ALI x SABAAH

SORT/HVID
Forestilling
Event

ARTIST TALK: HVAD VIL DET SIGE AT BLIVE VOKSEN?

Den danske scenekunstskole
Forestilling
Event

Break

Forestilling
Event

Lunch

Hvad er du interesseret i?

Festivalen byder på mere end 70 forestillinger.
Find det bedste indenfor det tema, der interesserer dig.