Forestilling
Show
Event

UKØN PRÆSENTERER BØLGENDE STEMMER

UKØN PRÆSENTERER BØLGENDE STEMMER
CPH STAGE, DET KONGELIGE TEATER, UKØN OG LGBT+ DANMARK
GRATIS (KRÆVER TILMELDING VIA BILLETLINK)

Beskrivelse

Description

Under temaet bølger præsenterer UKØN – en queer platform indenfor scenekunst – denne aften et udvalg af musik, dragartisteri og spoken word, der fremhæver det flydende i tilværelsen. Aftenens værter er Morgan og Norr fra UKØN, og de tager os igennem et ekstravagant, poetisk og eksperimenterende show, der skvulper over og flyder sammen i en undersøgelse af køn, seksualitet og normer i scenekunst.

Med vandet udenfor Skuespilhusets Foyer kan du bl.a. opleve bandet UNA-LUGAs bølgende soundscapes og sirenesang, dragartist Evita Kedevra optræder som havvæsnet Ursula fra ”Den Lille Havfrue” og kunstner Jupiter J Child fortolker flydende identiteter og ophav i sin performance. Derudover vil du opleve spoken word performances med poetry slammer Rei McKay Mansa og poet Morgan, og som ekstra lækkert skum på bølgerne optræder et kor ledet af Rikke Hoff med sange af Norr skabt særligt til denne underskønne aften.

PROGRAM:

21.00: Dørene åbner
21.30-22.30: Show
23.00: Tak for i aften

Baren er åben hele aftenen. Vi glæder os helt enormt!

OM AFTENENS ARTISTER:

UNA-LUGA stiger dryppende op fra underverdenen med magiske kostumer og eksperimenterende popnumre om naiv kærlighed og søde dyr. Alt udsprunget fra et surrealistisk parallelunivers med vokalbaserede sammensmeltninger mellem det organiske og syntetiske. Læn dig tilbage, luk øjnene og nyd endnu en god aften til at smadre patriarkatet!

UNA-LUGA har udgivet Ep’erne ’Tropical’, ’MAMA (the tetralogy)’ og senest ’The Grand Awakening’, der alle er blevet taget godt imod af div. danske undergrundsmedier og DR’s P3 og P6.

EVITA KEDAVRA (hun/de) er opvokset i Beirut og bosat i København. Hun er drag performer, kunstner og fashion designer, som har vundet MX Draghouse 2021 og været værtinde på Pride Night 2022. Denne aften kan du opleve Kedavra give liv til sin version af Ursula ved at opføre to klassiske numre fra Broadway-versionen af ’Den Lille Havfrue'.

JUPITER CHILD er født i Mozambique og bosat i København. Som performer og visuel kunstner er de inspireret af black culture og afrikansk historie – i særdeleshed fra det oprindelige Makonde-folk fra det sydøstlige Tanzania og nordlige Mozambique. Child beskriver sin kunst som en anti-kolonial intervention, en frihedspraksis, modstand, black queerness og empowerment. Denne performance er på engelsk.

REI MANSA kommer med et udvalg af digte og spoken word inspireret af temaet. Kom og hør ord om det bølgende liv, et brølende hav af queerness og den langsomme, tilfredsstillende ebbe & flod af transglæde.

Fotos: Maria Flarup Kristensen & Malene Nelting

Aktuelle spilletidspunkter

Current Showtimes

2023-06-03 21:30
60 min.

Kreditering

Credit

MORGAN
(VÆRT & POET)

UNA-LUGA
(KUNSTNER)

REI MCKAY MANSA
(POETRY SLAM)

RIKKE HOFF
(KORLEDER)

NORR
(VÆRT & MUSIKER)

EVITA KEDEVRA
(PERFORMER)

JUPITER J CHILD
(PERFORMER)

Tilgængelighed

Tilgængeligt for ikke-dansktalende

Spillested

Venue

Like
Play

Andre forestillinger

OTHER PERFORMANCES

Forestilling
Event

AFTERTALK OM ARBEJDSKULTUR

Edison
Forestilling
Event

ARTIST TALK MED SADIQ ALI x SABAAH

SORT/HVID
Forestilling
Event

ARTIST TALK: HVAD VIL DET SIGE AT BLIVE VOKSEN?

Den danske scenekunstskole
Forestilling
Event

Break

Forestilling
Event

Lunch

Hvad er du interesseret i?

Festivalen byder på mere end 70 forestillinger.
Find det bedste indenfor det tema, der interesserer dig.