Nyhed / 30. september 2015

STØTTEERKLÆRING TIL KØBENHAVNS INTERNATIONALE TEATER

Københavns Internationale Teater, der bl.a. står bag de tilbagevendende festivaler Metropolis og Ny Cirkus Festival i København står over for markante nedskæringer af den økonomiske støtte fra Københavns Kommune.

CPH STAGE mener ikke at der bør spares på teaterområdet, hverken i København eller på landsplan. De danske teatre og scenekunstnere producerer i disse år markante forestillinger og værker med internationalt potentiale. Festivaler som Metropolis og Ny Cirkus Festival er med til at gøre opmærksom på dette og skabe international opmærksomhed om Danmark og dansk scenekunst og kultur. Kunst og kultur er en væsentlig måde at skabe sammenhold og debat nationalt og skabe positiv opmærksomhed og omtale af Danmark i udlandet.

I den forbindelse har KIT haft – og bør fortsat have – en stor betydning. Metropolis er kendt og anerkendt i det internationale scenekunstmiljø. KIT har vist vejen i forhold til internationale samarbejder og har gjort en fantastisk indsats for at skabe opmærksomhed om scenekunst i Danmark, både internationalt og til et stort lokalt publikum.

CPH STAGE mener ikke at nedskæringer på teaterområdet er vejen frem, men derimod yderligere investering i styrkelsen af det danske scenekunstmiljø til gavn for hele befolkningen.