Nyhed / 15. juni 2016

TAK FOR I ÅR

Tak til jer, der har set København tyndt for forestillinger, deltaget i festivalens mange arrangementer, NatCabaret, fester og faglige begivenheder. Tak til alle, der har deltaget – både foran, bagved og på scenerne!

Lad os kvittere med en glædelig nyhed: Vi har endnu engang slået publikumsrekord! Mere end 30.000 publikummer har besøgt festivalen, og der har været fuldt hus til mere end 60 forskellige arrangementer!

Byens teaterscener sætter nu for alvor kulør på junimåned med CPH STAGE´s iøjnefaldende røde signaturfarve. CPH STAGE er kommet for at blive.

Fra Reumert til reading
Årets program bød på scenekunst fra hele landet, minifestivaler, internationale turnéhits og gæstespil samt hele tre Reumertvindere. Rolf Heim modtog prisen ’Årets Instruktør’ for sin iscenesættelse af Hvem har Æren?, og i kategorien ’Årets Dramatiker’ løb Peter Asmussen med prisen for den dystre tableau-forestilling Soli Deo Gloria. Teater Momentum fik en Reumert for den poetiske performance Lige om lidt bliver alting meget sjovere i kategorien’ Årets Danseforestilling/Performance’.

Mange forestillinger under festivalen var fuldstændig udsolgt. Ikke kun publikumssucceser fra Det Kongelige Teater, men også readings, åbne prøver og eksperimenterende sitespecifik performances trak publikum til.

Årets program afspejlede også, at scenekunsten er en modig stemme i den aktuelle samfundsdebat. Et af årets highlights, det omdiskuterede og debatskabende ’Martyrmuseum’, nåede at blive politianmeldt allerede inden festivalstart.

En international festival
Det er en af CPH STAGEs visioner at løfte festivalen internationalt, og derved være med til at sætte dansk scenekunst på det store verdenskort. I samarbejde med de deltagende teatre bragte festivalen mere end 50 internationale teaterledere og programlæggere til København for at se forestillinger og møde den danske scenekunstbranche.

Et nyt initiativ fra festivalens side var årets åbningsforestilling: Det internationale turnéhit, NEXT DAY af belgiske CAMPO, skabt af den franske instruktør, Philippe Quesne. Forestillingen charmerede publikum med 12 børn på scenen og gav startskuddet til 12 intense dage med teater.

Foruden den internationale åbningsforestilling kunne publikum også stifte bekendtskab med scenekunst fra Tyrkiet, Tyskland, Egypten og det meste af Norden.

Fokus på venlig tilgængelighed
CPH STAGE har fortsat fokus på brugervenlighed for at gøre scenekunsten tilgængelig for et bredt publikum. I år indledte festivalen et samarbejde med Handicaprådet i Københavns Kommune for at øge opmærksomheden omkring fysisk tilgængelighed på byens teaterscener.

Festivalen fortsatte også tekstning af forestillinger til glæde for hørehæmmede og ikke-dansktalende, som fik mulighed for at opleve det omfangsrige program på blandt andet Østre Gasværk og Betty Nansen.

Highlights og anbefalinger
Derudover samlede CPH STAGE igen i år et uafhængigt programudvalg bestående af fremtrædende personer fra det danske scenekunstmiljø til at udvælge 8 highlights fra årets program.

Festivalen producerede også over 15 succesrige anbefalingsvideoer, hvor skuespillere, instruktører og teaterchefer anbefalede forestillinger til stor glæde for både publikum og deltagere.

Så vi siger tak for i år!

Vi glæder os til at se jer igen næste sommer fra onsdag d. 31. maj til søndag d. 11. juni 2017.