Nyhed / 21. juni 2017

TAK FOR I ÅR!

I år fandt CPH STAGE sted for femte gang. Med Kulturminister Mette Bocks ord ”byder festivalen ind med overskud, farver og iderigdom”. Festivalens målsætning er netop også at samle publikum og teaterbranchen om en fælles fejring af scenekunsten.
Det gjorde vi i år med maner og festivalens hidtil største program med 120 forestillinger fra hele landet og udlandet fordelt på 50 venues og spillesteder i København og på Frederiksberg. Over 20.000 publikummer deltog på årets CPH STAGE.

Flere forestillinger under festivalen spillede for fulde huse. Blandt publikumssucceserne på CPH STAGE var både officielle highlights som ”Hår på den” på Teater Grob og Baggårdteatrets ”Bertolt Brechts Svendborgdigte”. Eksperimenterende internationale forestillinger som ”We Who Live Backwords” på Sort/Hvid, gratis dramatikereksperimenter som ”Midsummerstories” samt større satsninger som ”3xBeckett” på Østre Gasværk Teater spillede også for fulde huse. Festivalen pegede tilmed i år på aktuelle tendenser i scenekunsten ved at sætte fokus på bl.a. Virtual Reality og ligestilling på de danske teaterscener til en række faglige debatter.

”På bare fem år er vi gået fra at være en god idé til at arrangere en festival, der med festivalcentrum på Det Kongelige Teater præsenterer publikum for 120 forestillinger fra hele landet og fra udlandet. Det syntes jeg godt vi kan være stolte af! I år har festivalen været med til at skabe fokus på væsentlige tendenser og udfordringer for både scenekunsten og samfundet som sådan. Det glæder jeg mig til at fortsætte med de kommende år. Det er jo en gave år efter år at kunne tilbyde publikum et så fornemt og varieret udbud af scenekunst – og det er dejligt, at se, at publikum også går ind og ser meget forskellige forestillinger. Det er i det hele taget fantastisk at mærke den energi og opbakning festivalen fortsat har både i teaterbranchen og hos publikum.”  Morten Krogh, festivalleder for CPH STAGE

At festivalen er blevet et tilbagevendende samlingspunkt for teaterbranchen nationalt som internationalt blev også klart i år. Over 130 branchefolk deltog i Scenekunstens Årsmøde, som blev afholdt i Festivalcentrum på Skuespilhuset. 45 internationale presenters besøgte CPH STAGE 2017 for at se dansk scenekunst og mødes med danske kunstnere og producenter. De internationale presenters kom fra signifikante festivaler og huse som bl.a. Edinburgh Fringe Festival, Baltic Circle, Helsinki Stage, Over het IJ Festival i Amsterdam, Transparant i Antwerpen, Flare Festival i Manchester, Bush Theatre i London og Atta Festival i Istanbul. I alt var der gæster fra 18 forskellige lande primært de øvrige nordiske lande, Storbritannien samt Mellemeuropa. CPH STAGE griber dermed den stigende interesse for internationale samarbejder hos danske scenekunstnere.