Nyhed / 1. juni 2017

Talenter og Reumertnominerede på CPH STAGE 2017

Årets festivalprogram præsenterer hele 9 reumertnomineringer og 2 talenter. Du har derfor en enestående mulighed for at opleve de præstationer og forestillinger, der bliver hædret som bedste præstationer inden for dansk scenekunst fra sæsonen 2016/17.

Det Kongelige Teaters anmelderroste LANG DAGS REJSE MOD NAT er nomineret i hele 5 kategorier. Henning Jensen er nomineret til en Reumert i kategorien Årets Mandlige Hovedrolle og Peter Plaugborg i kategorien Årets Mandlige Ensemblerolle. Forestillingen er nomineret til en Reumert i kategorierne Årets Scenedesign og Årets Teaterforestilling og Morten Kirkskov er nomineret til en Reumert i kategorien Årets Instruktør.

Lærke Sanderhoff er nomineret til en Reumert i kategorien Årets Dramatiker for LEV MENNESKE og Jesper Hyldegaard er nomineret i kategorien Årets Mandlige Hovedrolle for LAMPEDUSA (der havde sidste spilledato d. 31 maj).

WoMAN & WOMAN er nomineret i kategorien Årets Danseforestilling, og sidst, men ikke mindst, er både BERTOLT BRECHTS SVENDBORGDIGTE  og UDSIGTER FRA MIN BEDSTEMORS KØKKEN nomineret i kategorien Årets Særpris.

 

TALENTER

Reumert-juryen har udpeget talenter inden for flere forskellige genrer af scenekunsten. Blandt de i alt 8 talenter er 2 af dem repræsenteret i CPH STAGES festivalprogram.

Skuespiller Fanny Louise Bernth modtager Talentprisen med følgende begrundelse: “Fanny Louise Bernth fremstiller sine karakterer ud fra et sårbart og åbent sind. På scenen udstråler hun en solid balance og en nærmest grænseløs energi. Alligevel er hendes største styrke måske hendes insisterende stædighed og hendes hemmelighedsfulde sårbarhed, som hun viste det i VHS vs. Betamax.”. På CPH STAGE kan Fanny opleves i KØBERS PARADIS på Vangsgaards Antikvariatiske Bogudsalg.

Skuepiller Simon Bennebjerg modtager Talentprisen med følgende begrundelse: “Simon Bennebjerg kan med sin djævelske elegance piske en morsom og tragisk stemning op. Han udtrykker mange nuancer, og han observerer alt, hvad der foregår omkring ham – og falder ind i et naturligt samspil med de mest garvede skuespillere”. På CPH STAGE kan Simon opleves i LANG DAGS REJSE MOD NAT og HELLIGTREKONGERSAFTEN ELLER HVAD I VIL på Det Kongelige Teater.

Alle årets nominerede og talenter vil blive hædret med manér, når de kommer på scenen i Skuespilhuset lørdag den 11. juni til uddelingen af Årets Reumert, som er afslutningen på CPH STAGE.