Nyhed / 23. april 2020

Teater du kan se sammen-hver-for sig

På trods af corona er scenekunstnerne i fuld gang med at sikre, at vi stadig har masser af teateroplevelser, vi kan dele i forsvarlig afstand. Herunder er en oversigt, som vi løbende opdaterer med tip til teater, vi kan se sammen-hver-for-sig.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsmails og følge os på de sociale (Facebook, Insta: @cphstage), hvor vi giver endnu flere tip.

——————————————————————————————

Se dokumentarfilmen VI ER HER med Anna Andrea Malzer, Zaki Youssef og Sargun Oshana

Vi viste dokumentarfilmen VI ER HER på CPH STAGE sidste år, nu kan den ses på Filmstriben. Filmen følger teaterchef på Mungo Park, Anna Andrea Malzer, skuespiller og dramatiker Zaki Youssef og instruktør Sargun Oshana i deres arbejde på at bringe migration på scenen i dansk teater – og bidrage med nye perspektiver til en fastlåst “indvandrerdebat”. Nu kan du se den her

——————————————————————————————

Stream forestillingen ‘Den sidste forestilling’ af Aalborg Teater

Fra den ene dag til den anden blev kunstens grundlov sat ud af kraft – at tæppet må gå – at det The Show Must Go On – uanset hvad. Lige med et blev vores formål med at være i verden annulleret. Lige med et måtte vi ikke gå på arbejde og lave det, vi holder allermest af, nemlig teater. Den Sidste Forestilling er skrevet af en af Tysklands førende dramatikere, Roland Schimmelpfennig. Teksten er opført af Aalborg Teaters ensemble. Du kan se Den sidste forestilling her

——————————————————————————————

Se The Female Gaze sjette del frame#6 en kunstfilm af Alaya Riefensthal

Selvom Alias Teaterproduktion ikke har mulighed for at spille The Female Gaze forestilling på Cph-Stage 2020 som planlagt og i stedet har måtte udskyde forestillingen til sæson 20/21 skal I ikke snydes for lidt Female Gaze. Som en ekstra del af kunstprojektet The Female Gaze har videokunstner Alaya Riefensthal taget kunst-stafetten på sig og skab sit filmiske blik på kvinden. Læs mere her

——————————————————————————————

MADE IN CHINA er blevet til Politiken podcast

Teater Sort/Hvids MADE IN CHINA er en doku-fiktion om en kvinde, der rejser til Kina og bliver farligt inspireret af, hvordan kinesere går på kompromis med individualiteten for at løse fællesskabets problemer. Tænk bare på, hvor nemt et kunne være at løse klimakrisen med totalitære metoder… Sigrid Johannesen har skrevet og instrueret forestillingen, der skulle have spillet på Aarhus Teater og Sort/Hvid i foråret, men som nu har fået ny form som lydteater. Klik herunder for at lytte og HER for at læse historien bag.

——————————————————————————————

16. juni – 12. juli: Sommerteater på Riddersalen

KIOSKEN i Lorrys Have foran Teatret Riddersalen holder hvert år sommerteater for alle, der måtte komme forbi. Det bliver det igen i år. Her fortæller de to vejskilteopsynsdamer (Charlotte Munksgaard og Signe Birkbøll) om lokaliteter og personligheder, der har sat deres præg på Frederiksberg. 
VEJENE VI GÅR PÅ spiller fra den 16. juni – 12. juli. Du kan læse mere om forestillingen og booke billet her.

——————————————————————————————

8. juni: Mungo Park genåbner!

De goder tider er snart tilbage 🎊👏 Allerede den 8. juni genåbner Mungo Park i Allerød med tre fremragende forestillinger, som du kan nå at se inden sommerferien KVINDE KEND DIN KROP ♀️ FEJRING AF ET GODT MENNESKE og DE HOVEDLØSE ✊. Se hele programmet her

———————————————————————————————–

Se forestillinger fra Teater Sort/Hvid’s arkiv

Sort/Hvid ser tilbage på egen teaterhistorie og giver mulighed for at se eller gense nogle af deres forestillinger gennem tiden. Hver uge offentliggøres en ny forestilling heriblandt MANIFEST 2083, JEG HØRER STEMMER og ALL MY DREAMS COME TRUE. Du kan se forestillingerne HER.

———————————————————————————————–

Team Teatret viser deres eksperimenter

Teatrets ensemble-skuespillere har studeret, analyseret og smagt på hver sin tekst, der er blevet til tre short plays, som teatret løbende udgiver her.

Et af de tre er I SOCIALREALISMENS USTOPPELIGE STRØM, hvor du kan møde kvinden i 30erne. Hun har mand og børn og job, men har hun også sig selv? Se Marie Vestergård Jacobsen i en tekst af Dorthe Bébe.

———————————————————————————————–

Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

Forestillingen KRIGEN HAR IKKE ET KVINDELIGT ANSIGT skulle have spillet på dette års festival som en del af et samarbejde med Jødisk Kulturfestival – vi prøver igen på CPH STAGE 2021. Nu har instruktør og skuespiller Pia Rosenbaum gjort et uddrag fra forestillingen tilgængeligt, hvor du kan høre nogle af kvindernes krigshistorier, fortalt af danske skuespillere. Du kan høre den her

———————————————————————————————–

1. maj: Walking Copenhagen – 100 dage med vandrende scenekunst

Metropolis har inviteret 100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. Hver kunstner går i 12 timer og starter hjemmefra. Hver hele time giver de livstegn via live-stream. Følg Walking Copenhagen live på facebook fra 1. maj.

———————————————————————————————–

Sygt sjov dansevideo af DON GNU

Hvordan genfinder vi nærheden til hinanden – på afstand? Det har de to dansende tennisspillere Dennis og Dennis et bud på. Hvis de får lov af den strikse dommer. Se DON GNU‘s nye dansevideo her.

——————————————————————————————

Monolog-serie om alt fra calvados til clitoris

Første skud på stammen i monolog-serien er skrevet af Teater Vølven, der har udlånt en smagsprøve fra deres kommende forestilling ”Brev til min fisse”. Teater Hvis står bag serien , der blandt andet plads til upcoming dramatikere, som de ønsker at synliggøre. I deres Open Call eftersøgte de tekster om alt fra corona, calvados, c/klitoris, Clinton – eller hvad dramatikeren ellers har på hjerte. Serien kan ses på YouTube.

———————————————————————————————–

Hver søndag er der Musicalquiz

Hver søndag kl. 20 laver Musicalteatret en live online musicalquiz fra film- og teaterverdenen på deres Facebook-side. Den sidste søndag i hver måned er for eksperter, mens alle andre søndage er for “begyndere”. Du kan finde quizen her

———————————————————————————————–

På Betty Nansen Teatret bliver der udviklet på livet løs

Teateret ligger stille hen i de her dage. Lige undtaget på det lille dramatikerkontor, hvor Line Knutzons nye forestilling fødes bid for bid, scene for scene. Følg med i KNUTZONS KARANTÆNE her.

——————————————————————————————

Kristjan Ingimarsson Company var klar med det samme med corona-relevant indhold

ROOM 4.1

Kristjan Ingimarssons arbejder i forvejen med film og webisodes, så de var klar med corona-relevant indhold med det samme. Vi er nået til sidste episode i Kristjan Ingimarssons webisode af Room 4.1. Hver uge har de lagt nye afsnit ud og begge sæsoner og alle afsnit kan du nu se her. Vil du lige have en idé om, hvad det går ud på, kan du se et recap af sæson 1 herunder.

———————————————————————————————–

Corona er gode betingelser for lydteater og AKT1

AKT1 har lavet en særlig corona-lydteateroplevelse TIL EFTERTIDEN. 135 af nogle af Danmarks dygtigste skuespillere har fra deres isolation stillet deres stemmer til rådighed for sammen at skabe et hørespil om det at være menneske i en krisetid. Klik på billedet, eller her for at høre forestillingen. AKT 1 har masser af tilgængeligt lydteater liggende til fri lytning på deres hjemmeside.

——————————————————————————————

Kunstsalonerne VISION kan opleves online

En podcastserie om kunstens betydning med optagelser fra en række debatsaloner på kunstområdet. Afsnit 1, 4, 6 og 7 har deltagere fra teaterverdenen.
Lyt med her

——————————————————————————————

Teater Republique var hurtige med at få skabt nyt corona-teater

Republique har bedt et antal forfattere, dramatikere og lyrikere som Christina Hagen, Madame Nielsen, Kristina Stoltz, Anna Bro, Naiha Khiljee, Tomas Lagermand Lundme, Bisse, Suzanne Brøgger m.fl. om at skrive hver sin korte Coronamonolog, som reflekterer coronakrisen og spejler det drama, vi alle er midt i. Teksterne er skrevet af og er indspillet i eget hjem af skuespillerne selv. Herunder kan du se nogle af dem og her kan du se dem alle.

——————————————————————————————

Det Kongelige Teater har skabt et KGL XTRA online univers


Mens Det Kongelige Teaters huse er lukkede, kan du streame udvalgte forestillinger fra teatrets repertoire. Herunder er et lille udpluk, du kan finde mange flere her

ROMEO og JULIE

Shakespeares berømte kærlighedstragedie om de unge elskende fra to rivaliserende familier i Verona med Thomas Hwan og Danica Curcic i hovedrollerne.
Link til forestilingen

HØJSKOLESANGBOGEN

En teaterhyldest til, hvordan vi via vores fælles musikarv netop kan fejre de gode tider og især stå sammen i de svære.
Link til forestillingen

GOOGLEREN

GOOGLEREN er nyskrevet dramatik af Julie Glargaard og en del af teatrets talentlaboratorium KGL Dansk. Forestil dig at være indholdsmoderator på internettet og hver dag skulle gennemse videoer af halshugninger, børneporno og tortur – sådan er indholdsmoderatorens dagligdag, en indholdsmoderator er en online sikkerhedsvagt, der overvåger vores digitale færden. Han er vores hovedperson i GOOGLEREN.

Vi skulle have præsenteret forestillingen på festivalen i år, men nu kan du se den i en omskrevet digital version her.

——————————————————————————————

DR’s dokumentarserie om at blive teaterdirektør i en alder af 27 år

Anna Malzer kan du også møde på DR TV i dokumentarserien Dramadronningen, som beskriver serien sådan her “Anna Malzer er 27 år og Danmarks yngste teaterdirektør. Hun har lovet Mungo Park i Allerød, at hun kan forny teateret og få unge til at købe billetter. Kan hun indfri sine egne og Mungo Parks tårnhøje forventninger – eller…”
Link til serien 

——————————————————————————————

Se OMNIPRESENCE online

Forestillingen OmniPresence af performance gruppen Kassandra Production havde premiere på CPH STAGE i 2017. Nu kan den ses online her. OmniPresence er et interaktivt kunstprojekt der undersøger centrale spørgsmål om privatliv, frihed og kontrol i den digitale tidsalder, hvor personlige data er det nye betalingsmiddel.

———————————————————————————————–

Kulissen – en podcast om Aarhus Teater

I KULISSEN kommer lytteren med rundt i afdelingerne på Aarhus Teater.
Hvilke håndværk skal der til for at skabe en teaterforestilling? Og hvem er de mennesker der får teatermagien til at ske? Bag podcasten står journalist Mathias Wissing, der tidligere har arbejdet som producer, tilrettelægger og reporter på DR P3. Lyddesignet stammer fra Marie Koldkjær Højlund og Klaus Q Hedegaards musik til forestillingen Dancer in the Dark. Lyt til podcasten på billedet, og find flere afsnit her.

————————————————————————————————

ARKIV – ER AFHOLDT

————————————————————————————————

28. maj – 6. juni: Premiere Future V

Future V er Teater Vs nye online scenerum og Digidramatikken er teaterformatet der opføres. Et nyskabende kunstnerisk format, baseret på nyskrevne fiktionsfortællinger, skabt direkte til digitale kommunikations- og konferenceplatforme, hvor forestillingen bliver spillet live. Deres første forestilling i det nye format er SAFE SPACE, som er inspireret af true crime-bølgen. Det er en dyster fortælling om ensomhed, konfrontation og livets svære valg. Forestillingen spiller fra d. 28. maj – 6. juni. Se Facebook-eventen her, læs mere og køb billetter her.

———————————————————————————————-

28. maj – 6. juni: Drop by lyd-fortællinger

Teater Vingeskudt har skabt en deres lyd-installation for forbipasserende, LANDEVEJSARKIVET. Her kan du komme forbi og lytte på historier, som teatret har samlet ind fra deres rejser rundt på landevejene i Danmark. Den kan opleves på otte forskellige udendørs lokationer i København fra den 28. maj – 6. juni. Læs mere på teatrets hjemmeside.

————————————————————————————————

Hele juni: THE PAST IS THE FUTURE, Sydhavn Teater

Kom med når Sydhavn Teater genåbner med en retrospektiv performanceinstallation, hvor FuturX´s fem måneders glidende kunstneriske, tværæstetiske performancestafet bliver omdannet til et erindringsmuseum. Som en visuel installatorisk Tour-de-chambre, kan du gå igennem og enten for første gang fornemme, hvad der har været gennemlevet i løbet af et halvt år på de 136m2 i Sydhavnen eller dvæle ved nogle af de oplevelser du har haft i løbet af FuturX. 
Installationen åbner 4.juni kl.17-19.15, og er herefter åben tirsdage, onsdage og torsdage i juni hver dag fra kl.14-17. Oplevelsen er gratis.
VELKOMMEN i P44 Performance Hub, Borgbjergsvej 44, 2450 København SV”‼️ 🥳

————————————————————————————————

THE MERMAID STORY som 11 små live streamede koncerter

THE MERMAID STORY skulle have været vist på CPH-stage 2020. I stedet har Pernille Rübner-Petersen omskabt forestillingen til en koncert i 11 sessioner, som hun streamer en session om dagen frem til den 22. juni. Du kan se dem her. THE MERMAID STORY er en musikalsk fortolkning på engelsk af ‘Den lille havfrue, det legendariske eventyr af H.C. Andersen.

——————————————————————————————

28. april – 25. juni: På Folketeatret bliver der både rundvist og quiz’et

Tirsdage og torsdage fra kl. 10-15 med start den 28. april og slut den 25. juni 2020 åbner Folketeatret for gratis rundvisninger for par (2 pers.) eller husstande på max 6 personer. Læs mere her

Hver uge lægger teatret en ny quiz ud på Facebook med spørgsmål om dansk teater. Tjek siden her.

————————————————————————————————

Maj – 28. juni: SØREN ELSKER KATINKA kan godt

Teatret Optimis har lavet en corona-forsvarlig variant af deres cabaret-vandring med max 9 deltagende og god afstand. Forestillingen opføres undervejs gennem byen, hvor viserne og historien om Sigfred Pedersens underholdende bohemeliv folder sig ud i gaderne og gårdene i Nyhavn og Minefeltet. Kan opleves frem til 28. juni. Læs mere og køb billetter her

———————————————————————————————-

29. maj – 4. juni: Åben træning i den friske luft

Åben Træning har kørt i over 20 år i København, og er del af en løbende praksis for mange scenekunstnere uden egen scene. Det foregår pt. på græs, max 10 personer og med god afstand. Alle er velkomne, men det kræver tilmelding! Åben Træning ledes af et træningsfællesskab af 8 koreografer / dansere / performere. Du kan træne 29. maj – 4. juni. Læs mere og tilmeld dig her

——————————————————————————————

Kun 23. – 30. maj // Oplev de nye skuespiltalenter live fra Aarhus

De skuespilstuderende fra Den Danske Scenekunstskole Aarhus har reddet deres afslutning ved at skabe en digital afgangsforestilling og spille live via streaming. Du kan opleve de seks nye skuespiltalenter i Tue Bierings opdaterede udgave af ALT ER UMULIGT. Forestillingen har tekst af Nanna Cecilie Bang og handler om ensomme isolerede unge, der leder efter kærlighed og mening. Urpremiere den 23. maj kl. 20.00. Spiller herefter daglig fra den 25. – 30. maj. Se forestillingen her

——————————————————————————————

Forestillinger fra Copenhagen International School of Performing Arts

De studerende på 3. år viser en live-streaming af deres forestilling med brug af multi live-streaming. Forestillingen kan ses d. 28. maj – 3. juni kl. 19. Følg med på Facebook.

De studerende på 2. år har lavet en hybrid forestilling, der guider publikum gennem syv stationer i København NV, hvor de blander live performance med video fra en app på din smartphone. Forestillingen spiller fra d. 23. – 29. maj. Følg med på Facebook.

——————————————————————————————

FORÅRSRULLEN på Odense Teater

Forårsrullen havde premiere på Odense Teater i 2018, og nu kan du opleve den hjemme fra din stue. Sammen med hele holdet bag forestillingen har de nemlig besluttet at lave en online repremiere af forestillingen Forårsrullen. Forestillingen kan ses her indtil den 1. juni.

——————————————————————————————

Kun den 27. maj // Premiere#asifIlookedlikeme

Forestillingen #asifIlookedlikeme af den italienske koreograf Fabio Liberti skulle have spillet på CPH STAGE i år. I stedet præsenterer de nu forestillingen live virtuelt. #ASIFILOOKEDLIKEME handler om, hvordan vi lever med de selvbilleder, vi skaber, når vi viser os selv på de sociale medier – både de selvbilleder vi skaber bevidst og de ubevidste…
Du kan se forestillingen den 27. maj kl. 20.00 lige her

———————————————————————————————–

Kun den 29. maj // Premiere på virtuel version af AS I COLLAPSE

Recoil Performance Group skulle have spillet IRL på årets CPH STAGE – i stedet har de nu udviklet en virtuel version af forestillingen AS I COLLAPSE. Forestillingen er en online live teateroplevelse, hvor du får tilsendt alger med posten! Installationen handler om sanselighed over for det liv, der leves i mikroskopisk størrelse. Du kan købe billet her.

———————————————————————————————–

9. maj kl. 20.00: THIS TIME, Corpus

Corpus har premiere en ny online forestilling, som tager udgangspunkt i vores nuværende situation. Hør Tim Matiakis og koreograf Bobbi Jene Smith fortælle om den her og find Facebook eventen her. Fra den 11. maj kan forestillingen også ses på KGL XTRA.

——————————————————————————————

14. – 22. maj: Godnathistorier til nabolaget, Teatret ved Sorte Hest

Gave-godnat-historie hver aften fra Teatret ved Sorte Hest til vores nabolag: Hver aften bliver der stillet 10 stole med behørig afstand på vores parkeringsplads. I ca. 20 minutter vil én eller flere skuespillere og sangere læse en godnathistorie eller synge et par godnatsange i den søde majaften. Vi overholder alle krav om afstand og afspritning, og man sidder under den åbne himmel med masser af frisk (københavnsk) luft. Oplev det hver aften mellem d.14. – 22. maj. Læs mere her.

———————————————————————————————–

11. maj: Kunstsalon VISION // Magtbalancen skælver

Sort/Hvid forestillingen MADE IN CHINA nåede ikke at få sin premiere, men eksisterer som manuskript. Idé, koncept og tekst danner afsæt for en samtale mellem dramatiker og instruktør Sigrid Johannesen, billedkunstner Bjørn Nørgaard og Kinaekspert Mette Holm i denne Kunstsalon VISION, som du kan opleve live den 11. maj kl. 17.
Læs mere i Facebook-begivenheden her

——————————————————————————————

12. maj: Det Kongelige Teater livestreamer lanceringen af sæson 20/21

Den 12. maj kl. 9.00 livestreamer Det Kongelige Teater lanceringen af den nye sæson. Følg med på Facebook og hør, hvad du kan glæde dig til i sæson 20/21. Har du ikke mulighed for at se med live, kan du efterfølgende finde hele afsløringen på deres hjemmeside.

——————————————————————————————

1. maj – 9. maj: Teaterfestivalen Theatertreffen i virtuel version

Der er masser af teateroplevelser world wide out there på nettet, men her er en, som teaternørder helt sikkert vil glæde sig stort over nu at kunne deltage i – når man ikke lige er sådan en, der kan tage fri fra arbejde for at rejse på teaterfestival. Den tyske teaterfestival byder på festival med on-demand forestillinger og talks fra den 1. maj og frem. Læs mere her

———————————————————————————————–

4.-5. maj: Digital version af Dig og mig ved daggry, Teater Nordkraft

DIG OG MIG VED DAGGRY
Det aalborgske Teater Nordkraft har været corona-kreative og har ny-iscenesat en digital version af deres Reumert-vindende forestilling af teaterleder Minna Johannesson. En teaterforestilling om Aalborgs Romeo og Julie. Louise og Liam begår selvmord ved at springe ud fra Limfjordsbroen, lænket til hinanden med håndjern. Forestillingen spiller for fulde zoom-sale, og det er stadig muligt at købe billet til visninger den 4. og 5. maj.
Køb billet her
——————————————————————————————

Mungo Park laver live-talks på Instagram:

KARANTÆNETALKS
Mungo Parks direktør Anna Malzer inviterer hver onsdag og lørdag kl. 20, så længe lockdown varer, en række kulturpersonligheder ind for at diskutere pop og politik med udgangspunkt i Mungo Parks to nyeste forestillinger DE HOVEDLØSE og TATOVERING.
Det er her på teatrets Instagram, det foregår.

——————————————————————————————

Teater Momentum release reception:

Online release reception for Teater Momentums sæsonprogram
Det er en af the silver lining fordele, hvordan vi i de her tider kan deltage i aktiviteter på teatre uden for København. Den 28. april kl. 11.30 kan du deltage i Teater Momentums lancering af teatrets program for den nye sæson. Læs mere om receptionen her.