Nyhed / 18. maj 2018

Tekstede forestillinger på CPH STAGE 2018

Du, kære publikummer, er inviteret til en håndfuld anmelderroste teaterforestillinger, hvor du både kan se, høre og læse. CPH STAGE vil i samarbejde med flere danske teatre skabe bedre tilgængelighed i dansk scenekunst for hørehæmmede og ikke-dansktalende. Oplev derfor fem forestillinger, der under festivalen bliver tekstet på henholdsvis dansk og engelsk.

TEKSTNING VIA APP

Tekstningen sker via app’en THEA udviklet af Dogood AB. Den kan downloades gratis fra iTunes App Store eller Google Play. Det er også muligt at låne en tablet med app’en installeret på teatret før forestillingen.

Tekstningen afvikles live og er tilpasset den enkelte forestilling. Hver karakter i forestillingen tekstes i egen farve, så man let kan følge med i, hvem der siger hvad. Desuden vises tekstningen på en sort baggrund, så man ikke forstyrrer andre publikummer i salen.


TEKSTEDE FORESTILLINGER

Diktatoren // Nørrebro Teater

Büro Jantzen

31. maj kl. 20 / 1. juni kl. 20 / 2. juni kl. 15 / 5-8. juni kl. 20 / 9. juni kl. 15

Oplev Nikolaj Cederholms stjernebesatte, fysiske og visuelt stærke iscenesættelse af Chaplins mesterværk. En rørende, morsom og relevant komedie om magtens begær, menneskehedens håb og kampen for en verden uden krig.

Tekstes på dansk og engelsk
Køb billetter her


Manning er fri // Betty Nansen

Manning er Fri
Jon Kort

31. maj kl. 16

Chelsea Manning blev født Bradley Manning. Hun var amerikansk soldat og blev kendt som whistlebloweren, der lækkede hundredetusindvis af fortrolige dokumenter om amerikansk krigsførelse og udenrigspolitik. Det kom til at koste en dom på 35 års fængsel, og under sin indespærring og isolation blev Bradley til Chelsea. Hun blev løsladt den 17. maj 2017.

Tekstes på engelsk
Køb billetter her


Et vintereventyr // Republique
CPH STAGE HIGHLIGHT

Et Vintereventyr
Per Morten Abrahamsen

31. maj kl. 19.30 / 1. juni kl. 19.30 / 2. juni kl. 16

Glæd dig til at se eller gense Shakespeares eventyr, hvor Kong Leontes (Mikkel Arndt) og hans dronning Hermione (Birgitte Hjort Sørensen) har besøg af Leontes’ nære barndomsven Polixenes. En kærlig og legende stemning hersker mellem de tre, men pludselig gribes Leontes af en altødelæggende jalousi.

Tekstes på dansk og engelsk
Køb billetter her


Rocky! // Husets Teater
CPH STAGE HIGHLIGHT & REUMERTNOMINERET

Henrik Ohsten

7. juni kl. 17.30 / 8. juni kl. 20 / 9. juni kl. 15

Vi elsker dem. Taberne der rejser sig og mod alle odds og sejrer over deres eget mindreværd, den sociale arv og deres helt urimelige taberliv. Men hvad hvis det er os andre, vores værdier og eksistens, der skal besejres? Hvis det er os, der ender som taberne?

Tekstes på engelsk
Køb billetter her


Verden uden os // Husets Teater

Verden uden os
Lousie Dybbro / The Blue Room Imagine

7. juni kl. 22 / 8. juni kl. 14.30 / 9. juni kl. 11

Verden uden os er et svimlende tankeeksperiment, en intenst nærværende leg med fraværet, det totale fravær af mennesker. For hvad betyder vi mennesker egentlig for verden? Og hvad betyder verden for os? En forestilling om dig, mig og resten af verden – og Voyager…

Tekstes på engelsk
Køb billetter her


NOGLE TEKSTEDE FORESTILLINGER KAN DU OGSÅ SE UDEN APP:

Wir Wollen Plankton Sein // Husets Teater

Riding on a cloud // Sort/Hvid

Den Grønlanske Mand // Husets Teater

Rejsen til de grønne skygger // Teater Play