Nyhed / 22. september 2016

Undertekstede forestillinger i 2017

CPH STAGE, Det Københavnske Teatersamarbejde og 6 teatre i København er gået sammen om at tilgængeliggøre dansk scenekunst for hørehæmmede og ikke dansktalende. I sæsonen 2016/17 har du derfor mulighed for at opleve hele 6 forestillinger med tekster på enten dansk, engelsk eller arabisk via din egen smartphone.

Tekstningen sker via app’en THEA, som er udviklet af Dogood AB og kan downloades gratis fra iTunes App store eller Google Play. Det er også muligt at låne en tablet med app’en installeret på teatret før forestillingen. Tekstningen afvikles live og er  tilpasset hver enkelt forestilling. Hver karakter i forestillingen tekstes i egen farve, så man let kan følge med i hvem, der siger hvad. Desuden vises tekstningen på en sort baggrund, så man ikke forstyrrer andre publikummer i salen.

Høreforeningens formand Majbritt Garbul Tobberup har testet tekstningen til forestillingen DEKALOG til stor glæde: “Jeg må sige, at jeg er positivt overrasket. Jeg ville aldrig have kunnet følge denne forestilling uden teksterne.” Læs hele anmeldelsen af tekstningstilbuddet på Høreforeningen.dk.

Se også tv-indslaget, produceret af Døvefilm, om tekstning til forestillingen SMÅ FORSTYRRELSER i 2015.

 

Her finder du en oversigt over tekstede forestillinger på CPH STAGE 2017:

STATUS/ Husets Teater
Tekstes på dansk og engelsk følgende dage:
31. maj og 2. juni kl. 20 samt den 3. juni kl. 17.00
STATUS er baseret på en roman af Erlend Loe og er historien om, hvordan en aldrende kvindelig lyriker tager radikalt til genmæle overfor tidens kunstforagt. STATUS diskuterer med en blanding af dyb alvor og høj humor kunstens placering i og mellemværende med verden. Se mere om forestillingen og book billetter.

HELLIGTREKONGERSAFTEN ELLER HVAD I VIL/ Det Kongelige Teater – Skuespilhuset
Tekstes på dansk og engelsk følgende dage:
8. juni kl. 19.30 og 9. juni kl. 15.00
Mmmm. Der er emotionel rus, undertrykt begær, leg med kønnene og desperat forelskelse i Shakespeares erotiske komedie. Se mere om forestillingen og book billetter.

BERTOLT BRECHTS SVENDBORGDIGTE/ Teater V
Tekstes på dansk og engelsk følgende dage:
8.-9. juni kl. 12.00
Bliver fred til krig, lige så naturligt som vinter bliver til forår? En digter er flygtet fra brændende bøger, censur og forfølgelse, og forsøger med sine digte, at sætte ord og billeder på den verden han elsker og frygter. Bertolt Brecht er kendt som en af teatrets store dramatikere, men ikke alle ved, at han regnes for en af verdenslitteraturens største lyrikere i det 20. århundrede. Digtsamlingen Svendborgdigte fra 1939 giver et skræmmende aktuelt billede af Europa set med en politisk flygtnings øjne. Se mere om forestillingen og book billetter.

 

Tidligere tekstede forestillinger i 2016/17

PÅ HERRENS MARK/ GROB
Blev tekstet på engelsk fra d. 23. marts – 6. april 2017.
I bøgens fædreland ligger en ung mand for døden. Alle, der var ude, er vendt hjem, men verden udenfor fortsætter ufortrødent. Livets store spørgsmål hvirvler rundt mellem de levende og den næsten-døde.
Se mere om forestillingen og book billetter.

DEN POLITISKE KANDESTØBER/ Folketeatret
Blev tekstet på dansk og engelsk fra 10. februar – 10. marts 2017.
En klassisk og aktuel komedie af Ludvig Holberg. Den politiske kandestøber er satire til tiden, skrevet i 1722, sat under ny lup i 2017. Komedien handler om håndværkeren, der forsømmer sin forretning og sin familie til fordel politiseren og lommefilosofiske diskussioner. Kandestøberen gøres til grin ved på skrømt at blive udnævnt til borgmester og må indse sin dårligdom. Undervisningsmateriale fremsendes ved forespørgsel. Se mere om forestillingen og book billetter.

ET VINTEREVENTYR / REPUBLIQUE
Blev tekstet på dansk og engelsk fra 24. januar – 10. februar 2017.
En af Danmarks mest succesrige instruktører, Katrine Wiedemann, tager Shakespeares klassiker ET VINTEREVENTYR under moderne behandling. Midt i Maja Ravns splintrede scenografi skaber hun en fortælling om jalousi, kærlighed, svigt og tilgivelse. Se mere om forestillingen og book billetter.

JORDENS SØJLER
/ Øster Gasværk Teater
Blev tekstet på dansk og engelsk 15. december kl. 20 samt 7., 14., & 21. januar kl. 19.30.
En episk musical over Ken Folletts internationale bestseller Jordens Søjler. Østre Gasværks monumentale rum er den dramatiske ramme om magtkampe og kærlighed ved et katedralbyggeri i 1100-tallets England. Temaerne er religiøse og politiske konflikter i middelalderens borgerkrigsramte England. Se mere om forestillingen og book billetter.

SVANTES LYKKELIGE DAG /
Nørrebro Teater
Blev tekstet på dansk, engelsk og arabisk alle fra 3. – 23. december 2016.
En musikalsk og poetisk folkekomedie. Benny Andersens viser om Svante har i mere end 40 år været en del af danskhedens DNA. Med Nørrebro Teaters verdenspremiere får sanghistorien nyt liv på tværs af generationer. Se mere om forestillingen og book billetter.

DEKALOG
/ Betty Nansen Teatret
Blev tekstet på dansk og engelsk den 28. og 29. september og 5., 6.,12. og 13. oktober 2016.
De ti bud, nøjagtige og kompromisløse, bogstaveligt støbt i sten, fortsætter med at udgøre en kilde til moralske konflikter i det moderne samfund. Dekalog er fortællinger om de valg, vi hele tiden stilles overfor. Om kærligheden, samvittigheden, ensomheden, jalousien, tvivlen, troen og viljen. Se mere om forestillingen.

Undertekstningen er muliggjort med generøs støtte fra Det Københavnske Teatersamarbejde og Nørrebro Lokaludvalg.