Tema / 22. maj 2017

Virtual Reality i scene-kunsten

Spænd brillerne, ifør dig høretelefoner og træd direkte ind i en virtuel verden, hvor du spiller hovedrollen og alt er muligt! Virtual Reality (VR) er et teknologisk fænomen i rivende udvikling, der i mødet med teatret udvider mulighederne for, hvad scenekunst kan. I denne guide sætter vi fokus på de forestillinger, der bryder og krydser grænser med teknologien.

Lad dig rive med af en række unikke, virkelighedstro oplevelser skabt i kunstigt kreerede universer. Mærk på egen krop, hvordan det føles at være på flugt, når du inviteres med på en barsk rejse fra Syrien til Sverige. Kom helt tæt på en af verdens første performancekunstnere Ida Brun, bliv teletransporteret ind i perspektivet på én enkelt person på scenen, eller prøv kræfter med at drikke blod, blive skudt og herefter genfødt i det mystiske, sanselige DOOM ROOM.

Kan du ikke få nok af virtual reality og er du nysgerrig på, hvordan VR kan udvide teatrets fire vægge, så tag med til debat om teknologiens påvirkning på scenekunstens fortællinger. Her diskuteres hvilke nye muligheder virtual reality åbner i forhold til narrativer i scenekunsten, og hvilke udfordringer der kan være ved inddragelse af teknologien. Rigtig god virtuel fornøjelse!

 

WE WHO LIVE BACKWARDS
IDA BRUNS ATTITUDER
THE SHARED INDIVIDUAL
DOOM ROOM

TALK: TEKNOLOGIENS PÅVIRKNING PÅ SCENEKUNSTENS FORTÆLLINGER