Festivalcentrum

CPH STAGE har festivalcentrum i Skuespilhuset på Det Kongelige Teater. Her åbner vi dagligt dørene til både forestillinger og events, som samler os alle om teatret. Vi glæder os til at kunne invitere alle indenfor til et godt skud kultur og den summende festivalstemning.

Årets festivalcentrum er udsmykket af scenograf og kostumedesigner Ditte Marie Walter Tygesen, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole 2020 og vandt talentprisen ved Årets Reumert 2022. Hoveddogmet bag festivalcentrummets scenografi er bæredygtighed – et fokuspunkt, som Walter Tygesen og CPH STAGE har til fælles. Materialerne er således genbrug fra gamle teaterforestillinger, der bl.a. har spillet på Blaagaard Teater og i Skuespilhuset.

I festivalcentrummet inviterer vi til en række spændende events – hvoraf de fleste endda er helt gratis. Hør f.eks. Barbara Nyholm og Camilla Boraghi stille skarpt på sex i scenekunsten i eventet KNALD PÅ SCENEN, eller oplev en aften med med musik, drag-artisteri og spoken word, særligt kurateret af queer-platformen for scenekunst, UKØN, under eventet UKØN PRÆSENTERER BØLGENDE STEMMER. For de morgenfriske kan man dyrke morgengymnastik med havudsigt undervist af nogle af Danmarks dygtigste performere; MARK PHILIP og IDA FROST. Du kan også være med til at fejre GRUNDLOVSDAG sammen med Mino Danmark, Mino Ung, Talerskolen Røst, Det Kongelige Teater og CPH STAGE. Er man til store liveoplevelser har vi også sørget for det, når reggaeton-sangeren IVAN$ITO indtager Ofelia Plads.

Det er også i Skuespilhuset, at skyder festivalen i gang med åbningsforestillingen ”IN C” efterfulgt af åbningsfest d. 31. maj – og runder en formidabel teateruge af med et brag af en AFSLUTNINGSFEST d. 10. juni. Vi glæder os meget til at feste med jer og fejre scenekunsten sammen!

Der er altså nok at komme efter i årets festivalcentrum, hvor du også kan opleve følgende forestillinger: Det Kongelige Teaters egne forestillinger ”HEX” og ”IKKE NOGET PIS”, den ritualistiske performance ”RITUAL – REJSEKAMMERATEN” af Sew Flunk Fury Wit, den 360-graders tværkunstneriske performance ”MOUNT ANALOGUE – A PROVISIONALLY UTOPIAN LIVE PERFORMANCE EVENT” af Stage 12 Production, danseforestillingerne ”TRANSHUMANIST” af Next Zone og ”PILGRIM” af Uppercut Danseteater, mørkedramaet ”KANNIBALEN” af Blaagaard Teater i samarbejde med Det Kongelige Teater, samt naturligvis åbningsforestillingen ”IN C” af Sasha Waltz & Guests.