Søg
Søg
Forestilling
Show
Event

Nordting

Nordting
Nordting
Engelsk
Fra 110-190 kr.
ALDER 16+

BESKRIVELSE

Description

I NORDTING undersøger vi sammen magt, økonomi og kultur i det arktiske område. Her oplever du alt fra politiske analyser og alsang til musik fra Grønland og Færøerne, islandsk kor, dans samt folkeafstemning.

I 2024 fylder den danske Grundlov 175 år, og spørgsmålet om Danmarks rolle i Rigsfællesskabet presser sig på. Hvorfor har Grønland og Færøerne for eksempel ikke deres egen Grundlov? Mens Dronningen besøger Grønland iført nationaldragt, pibler det frem med kolonihistorier som aldrig før. Ideen om det arktiske Grønlands selvstændighed bliver gradvist mere aktuel, men det danske selvbillede er fortsat, at vi er en undtagelse i verdens kolonihistorie; vi har aldrig været onde, det var altid godt ment, og det er fortsat til Grønlands eget bedste.

NORDTING ønsker at flytte vores selvopfattelse – og ikke mindst de nationale grænser i Arktis. For Rigsfællesskabet eksisterer muligvis ikke først og fremmest for andre, men derimod allermest for Danmark.

For hvis Danmark hævder at være en arktisk stat, er vejen fremad måske ikke blot et folketing, men derimod også et nordting for det arktiske område. Make the North Great Again!

OBS! Forestillingen lægger vægt på henholdsvis Færøerne d. 4. juni og Grønland d. 5. juni. Programmet vil derfor differentiere en smule de to dage imellem.

Forestillingen er kurateret og præsenteret af CPH STAGE i samarbejde med Amund Sjølie Sveen.

Nordting er støttet af Norsk kulturråd. Marte Fjellheim Sarre medvirker i samarbejde med Sámi Našunálateáhter Beaivváš, The Sámi National Theater Beaivváš.

PÅ SCENEN KAN DU OPLEVE:

GUDRID HANSDOTTIR
Den færøske sanger og sangskriver Guðrið Hansdóttir er et stort navn på Færøerne og også aktiv på den internationale musikscene. Hun har udgivet seks soloalbum, hvoraf det seneste vandt prisen for årets album ved Færøernes Musikpris - FMA 2023. Hendes musik blander genrer som pop/folk og minimalistisk elektronisk musik. (Er med d. 4. juni)

TÛTU
Gustav Lynge Petrussen, som gemmer sig bag kunstnernavnet Tûtu, har en baggrund inden for produktion og indspilning af nogle af Grønlands mest fremtrædende kunstnere. Siden 2018 har Tûtu markeret sig som en sand musikalsk kraft i Grønland, hvor han har arbejdet som sangskriver, musiker og producer. (Er med d. 5. juni)

MARTE FJELLHEIM SARRE
Samisk danser, sanger og skuespiller bosat i Kautokeino, den største samiske bosættelse på den norske side af Sápmi. Hun er skuespiller ved det samiske nationalteater Beaivváš – et teater dedikeret til at optræde på det samiske sprog. (Er med d. 4. og 5. juni)

DÓTTIR
Det islandske kvindekor Dóttir gæster NORDTING i København! Island forlod Rigsfællesskabet efter Anden Verdenskrig. Vi har inviteret koret til at komme og fejre friheden sammen med os. De vil dele en stærk islandsk sang om suverænitet. (Er med d. 4. og 5. juni)

KATRIN SIGURPÁLSDÓTTIR KAMBAN
Færøske Katrin Sigurspálsdóttir Kampban er aktivist og stiftende medlem af pro-choice organisationen Frítt Val, der de sidste 7 år har kæmpet for fri abort på færøerne. (Er med d. 4. juni)

SIRI PAULSEN
Dansk-grønlandske Siri Paulsen arbejder med afkolonisering af Grønland i Danmark i kunst- og kulturbranchen som dramaturg og forfatter. De seneste år har hun udviklet undervisningsmateriale og formidlet kunst og kultur på Nordatlantens Brygge efter at have været ansat på Nuuk Kunstmuseum og gymnasiet i Nuuk. Desuden har Siri produceret adskillige lydvandringer og været producer og researcher i mange produktioner om Grønland i Danmark, Norge, Frankrig, Canada og USA. (Er med d. 5. juni)

Se dokument med information om spillestedets handicaptilgængelighed her

No items found.

Aktuelle spilletidspunkter

Current Showtimes

2024-06-04 20:00 / 2024-06-05 20:00
90 min.

Kreditering

Credit

AMUND SJØLIE SVEEN
(MEDVIRKENDE OG INSTRUKTØR)

ERIK STIFJELL 
(PERFORMER) 

MARTE FJELLHEIM SARR
(PERFORMER)

GUDRID HANSDOTTIR
(MUSIKER)

GUSTAV LYNGE
(MUSIKER)

SIRÍPAULSEN
(TALER)

KATRIN SIGURPÁLSDÓTTIR KAMBAN
(TALER)

KORET DÓTTIR
(KOR)

CÆCILIA GUITÉRREZ BERGQUIST
(DANSER)

SOPHIA FÆRCH
(DANSER) 

ANGELIKI NIKOLOPOULOU 
(DANSER)

VERA DENESSIOUK  
(DANSER) 

AVIAJA VILLADSEN
(DANSER) 

HELENA ALVES
(DANSER)  

JULIA ZAMORA
(DANSER) 

MARGHERITA PASCARIELLO  
(DANSER) 

HERA ANDERSEN  
(DANSER) 

RONJA PANDURO VINDING  
(DANSER) 

CLARA LUNANORDAH
(DANSER)

LAURA ESMARK KRISTENSEN
(DANSER)

Tilgængelighed

Tilgængeligt for ikke-dansktalende

Spillested

Venue

119038
Like
119038
Play
DERFOR ER FORESTILLINGEN EN AF CPH STAGE UDVALGTE

NORDTING rejser de spørgsmål, som vi ellers ikke stiller – om Danmarks forhold til Arktis, og hvorfor Grønland og Færøerne ikke har deres egen Grundlov. De bringer uhørte stemmer på scenen og prikker til den danske selvopfattelse – med kompromisløs aktivisme og medrivende humor. CPH STAGE præsenterer denne forestilling, fordi vi ønsker at åbne verden op – også den verden, som er en stor del af den danske historie – for at lade kunsten vise os nye perspektiver i relationer og fortællinger, der er i forandring.

Andre forestillinger

OTHER PERFORMANCES

Forestilling
Event

4.48 PSYCHOSIS

121056
HUSET, Xenon Stage
Like
121056
121056
Forestilling
Event

A:MAZE

120912
Teater V
Like
120912
120912
Forestilling
Event

All That Remains//INTERNATIONAL

119131
DANSEKAPELLET
Forestilling
Event

RE(W)RITE!//INTERNATIONAL

121189
South Chapel - Solbjerg Kirkegaard
Forestilling
Event

Resort//INTERNATIONAL

120521
Riises Landsted

Hvad er du interesseret i?

Festivalen byder på mere end 60 forestillinger.
Find det bedste indenfor det tema, der interesserer dig.