Søg
Søg
Forestilling
Show
Event

GRUNDLOVSDAG MED SCENEKUNST OG UNGE STEMMER // DANSK BRANCHE

GRUNDLOVSDAG MED SCENEKUNST OG UNGE STEMMER // DANSK BRANCHE

BESKRIVELSE

Description

Grundloven gælder for alle dele af rigsfællesskabet – og altså også i Grønland og på Færøerne. Alligevel er der stemmer og sprog, vi sjældent hører i den demokratiske samtale.

Til grundlovsdag i Skuespilhuset inviterer vi repræsentanter fra hele rigsfællesskabet til at udtrykke sig gennem taler, musik og fællessang.

Talerskolen Røst har de seneste år lavet taleskoleforløb for unge i Grønland og på Færøerne og desuden samarbejdet med en række danske organisationer, blandt andre Mino Ung og SUMH. På grundlovsdag tager personer fra disse lande og organisationer ordet og holder deres helt egne grundlovstaler, som fremføres i Skuespilhusets foyer. Derudover kan du opleve den færøske sanger Guðrið Hánsdottir samt uddrag fra de klassiske kunstarter på Det KongeligeTeater.

Efter programmet kan du opleveforestillingen "Nordting" på Mellemgulvet i Skuespilhuset kl. 20, hvor Guðrið Hánsdottir er blandt performerne. I "Nordting" undersøges magt, økonomi og kultur i det arktiske område. I 2024 fylder den danske Grundlov 175 år, og spørgsmålet om Danmarks rolle i rigsfællesskabet presser sig på. Læs mere og køb billet her

Arrangementet præsenteres aftalerskolen Røst, Det Kongelige Teater og CPH STAGE. Billetterne frigives 1. maj på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

OM ARRANGØRERNE:

Røst er en talerskole, som arbejder for at give unge modet til at tage ordet og styrke deres lyst til at deltage i den offentlige samtale. Læs mere her

Det Kongelige Teater er Danmarks Nationalscene og arbejder på hele tiden at udvikle sig i mødet med nye genrer og publikummer. Året rundt har teatret en bred vifte af gratis arrangementer for enhver smag og alder i foyererne i Skuespilhuset, Operaen, på Gamle Scene og Ofelia Plads. Læs mere her.

No items found.

Aktuelle spilletidspunkter

Current Showtimes

2024-06-05 17:00
90 MIN.

Kreditering

Credit

Tilgængelighed

Tilgængeligt for ikke-dansktalende

Spillested

Venue

Like
Play

Andre forestillinger

OTHER PERFORMANCES

Forestilling
Event

ART VARIETÉ

POSTHUS TEATRET
Like
Forestilling
Event

ARTIST TALK: KIM LEINE OG HANNE TRAP FRIIS

Hippodromen, Folketeatret
Like
Forestilling
Event

Lunch

The Royal Danish Playhouse

Hvad er du interesseret i?

Festivalen byder på mere end 60 forestillinger.
Find det bedste indenfor det tema, der interesserer dig.