Søg
March 1, 2023

Årets program er ude

Årets program er ude
I dag kan teaterfestivalen CPH STAGE offentliggøre det samlede forestillingsprogram, som præsenteres under festivalen den 1. – 10. juni i København og på Frederiksberg. Det bliver lige dele glitrende og hæsblæsende, når festivalen inviterer publikum til at opleve noget af det bedste danske og internationale scenekunst. Programmet byder både på international queer nycirkus, en rom-com om infertilitet og så kan alle hoppe på en partybus rundt i København. Der er også indtil flere kompagnier og teatre fra resten af landet, der gæster festivalen, ligesom publikum kan opleve to forestillinger fra Grønland.

FORBUDTE FØLELSER

Det bliver både komplekst, rørende og til tider destruktivt, når de forbudte følelser bliver sat i scene. I den anmelderroste, skotske forestilling ‘The Chosen Haram’ svinger to mænd sig rundt i poles, mens en historie om Islam, kærlighed og stoffer folder sig ud. En queer nycirkus performance om sociale og kulturelle barrierer. Anderledes går det for sig, når 2022’s måske mest omtalte danske forestilling, ‘Kannibalen’, med Morten Burian bliver genopsat på Det Kongelige Teater. I en mørklagt sal skærpes publikums sanser, mens den bestialske og samtidig rørende kærlighedshistorie udvikler sig.

Det er ikke kun den klassiske kærlighed, der bliver bearbejdet på festivalen i år. Et af vor tids mest omdiskuterede emner, infertilitet, bliver ligeledes portrætteret med stærke kvinder på scenen. Kompagniet DanskDansk og Mungo Park præsenterer forestillingen ’Rebound’ – en teater-rom-com med skuespiller Marie Lydie i hovedrollen. Betty Nansen Teatret

genopsætter publikumssuccesen ’I am gold’ med kongelig balletdanser Astrid Grarup Elbo på scenen, der med konfetti og stepdans portrætterer barnløshedens sorg og desperation.

POP, GLITTER OG FEST

Det bliver lige dele vildt, samfundskritisk og dragende, når teatrene sætter popkultur i scene og inviterer til fest. Oplev sidste års totalt udsolgte forestilling ’Work Bitch’ af Akt1, som tager afsæt i Britney Spears’ frigørelse. Publikum får også mulighed for at tage på en bustur rundt i byen, når Aarhus Teater præsenterer forestillingen ’Til de lyse morgener’, som dykker ned i menneskets behov for eskapisme, fællesskab og fest.

Iscenesættelsens højborg, YouTube, er i centrum i danseforestillingen, The YouTuber, af The Nordic Beasts, hvor en mordgåde skal opklares. Og så præsenterer Folketeatret deres traditionsrige og altid farvestrålende format SHAKES, der denne gang tager humoristisk fat i Shakespeares ’STORMEN’ i H.C. Ørstedsparken.

TEATER FRA HELE LANDET

CPH STAGE er endnu en gang en kærkommen lejlighed til at opleve scenekunst fra hele landet, og i år kan festivalen tilmed præsentere to forestillinger fra Grønland. På Aveny-T kan man bl.a. opleve et generationsmøde mellem den unge grønlandske rapper Josef Tarrak og den ældre skuespiller Else Danielsen i forestillingen ’Din Historie er også Min’ af Teater freezeProductions og Naleraq Lights. Derudover gæster Det Grønlandske Nationalteater festivalen med den interaktive forestilling, ’The Traveller’, som inviterer publikum med på en sanselig rejse.

Indenfor Danmarks grænser besøger Holstebro Teater og Dansekompagni festivalen med den glitrende danseforestilling ’BJÖRK’ af Gunilla Lind. Kristian Ingimarsson Company, som holder til i Vordingborg, kommer til at blæse publikum bagover med den hæsblæsende forestilling ’ROOM 4.1. Live’, som spiller på AFUK. Derudover er der indtil flere grupper fra Aarhus, der gæster festivalen, herunder powerkompagniet DON GNU med forestillingen ’Turist’ samt internationalt anerkendte Granhøj Dans med forestillingen ’Stone – Face – Book. Og så præsenterer det fynske teater Slotsgården ungdomskomedien ’Misantropia’ på Teater V.

Play

Aktuelt

Forrige
Næste

Vi er CPH Stage

CPH STAGE er landets største teaterfestival for professionelt teater og finder sted hvert år slut maj / start juni i København og på Frederiksberg.

Over 10 dage kan du opleve både højdepunkter og spændvidden af dansk teater netop nu samt se internationale turnéhits.

CPH STAGE er en mulighed for at se både nye forestillinger og de forestillinger, du ikke nåede denne sæson. På festivalen kan du lade dig overraske og prøve nye veje i det danske teaterlandskab. Udover forestillingerne byder CPH STAGE på events, readings, debatter, seminarer, fest og meget mere.

Støttet af